19 / 04 / 2024

İzmir Yeşilovalılar yeni pazar yeri istiyor!

İzmir Yeşilovalılar yeni pazar yeri istiyor!

İzmir'in Bornova ilçesi Yeşilova semtinde pazaryerinin sokakta kurulmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Pazarcıların mallarını sokağın ortasına atarak çamurla bulaşmasına tepki gösteren vatandaşlar, Bornova Belediyesi'nden yeni pazaryeri istedi.





İzmir'in Bornova ilçesi Yeşilova semtinde pazaryerinin sokakta kurulmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Pazarcıların mallarını sokağın ortasına atarak çamurla bulaşmasına tepki gösteren vatandaşlar, Bornova Belediyesi'nden yeni pazaryeri istedi. Pazaryeri olmadığı için pazarcıların mallarını sokak ortasına attıklarını belirten vatandaşlar belediyeden çözüm istedi. Cumartesi günleri 4076 sokağa kurulan pazar tezgahlarının hem trafiği olumsuz etkilediğini hem de hijyen açısından uygun olmadığını vurgulayan vatandaşlar, "Yağmur altında, betonla, çamurla temasta bulunan gıdaları alıyoruz. Bunları insanlara nasıl satıyorlar. Belediye pazaryeri yapmadığı için pazarcılar da mallarını böyle yerlere atıyor, biz de onları satın alıp yiyoruz. Belediye ise bu duruma göz yumuyor" diye konuştu.


MENEMEN OVASI GÖLE DÖNDÜ


İzmir ve Ege'nin önemli bir tarım potansiyeline sahip Menemen Ovası, altyapı yetersizliğinin kurbanı oldu. İzmir'deki altyapı eksikliği Menemen Ovası'nı da vurdu. Altyapı yetersizliği nedeniyle şiddetli yağan yağmurların ardından Menemen Ovası göle döndü. Yağışlar sonrası ortaya çıkan manzara ise yürek burktu.Yetkililere tepki gösteren çiftçiler, "Bütün emeğimiz boşa gitti. Altyapı yetersizliği bizi zarara uğrattı. Menemen Ovası göle döndü. Yıllardır bu sorunu yaşıyoruz ancak son yağmurlarla birlikte sorunumuz had safhaya ulaştı. Gerekli çalışmaların yapılarak Menemen Ovası'na yakışmayan bu manzaradan kurtulmak istiyoruz" dedi. Karanlık sokak çözüm bekliyor.


BİTMEYEN YOL ÇİLESİ


İzmir'in Karabağlar ilçesinde altyapı çalışmaları nedeniyle kazılan 3078 sokak köstebek yuvasına döndü. Çalışmaların uzun süredir devam ettiğini belirten vatandaşlar, "Bitmeyen yol çilemiz devam ediyor. Daha ne kadar sürecek bilmiyoruz. Yolumuzun bir an önce asfaltlanmasını istiyoruz" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön