26 / 04 / 2024

İzmir'de 150 yataklı hastane inşa edilecek

İzmir'de 150 yataklı hastane inşa edilecek

İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi  Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi yapılacak



DEÜ Prof. Dr.Mehmet Füzün ile İzmirli iş adamı Salih İşgören arasında, DEÜ Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi'nin yapımına ilişkin protokol imzalandı.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Dokuz Eylül Üniversitesi Senato Salonu'ndaki imza töreninde, ülkelerin gelişiminde insan altyapısının büyük önem taşıdığını, bu amaç doğrultusunda insana yatırım yapılması gerektiğini bildirdi.

İnsanların, isimlerini yaşatacak eserlerle ölümsüzlüğe ulaşacağına dikkati çeken Kıraç, "İşgören ile her buluştuğumuzda,  İzmir  için yeni bir hizmetin protokolünü imzalıyoruz. İşgören'in eğitim, sağlık ve spor alanlarında kazandırdığı eserler, sıkıntılı kesimler için yeni bir açılım anlamına geliyor" dedi.

Ege Bölgesi kentlerine hizmet sunan İzmir'in, sağlık alanında her geçen gün büyüdüğünü vurgulayan Kıraç, şöyle konuştu:

"İzmir, Ege Bölgesi'nde yaşayan 10 milyon insana sağlık hizmeti veren bir kent. Sağlık alanında yapılması gereken çok yatırım var. Ülkemizin köklü kurumlarından DEÜ, sağlık alanında örnek çalışmalara imza atıyor. Çalışmaların, daha ileri gidebilmesi, altyapı ve yatırımların artması ile mümkün. Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi en kısa zamanda tamamlanacak. Kadınlar ve çocuklarımız yararlanacak. İzmir, nüfus artışı yüksek bir kent. Bugün doğan çocukların, gelecekte ülkelerine hizmet sunabilmesi için yatırımları artırmalıyız."

"TÜRKİYE'NİN EN İYİ KAMU HASTANESİ"
DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ise üniversitelerin büyüyüp gelişerek, Ar-Ge imkanlarını artırmak zorunda olduklarını belirtti.

İşgören'in bağışıyla DEÜ'nün sağlık alanında önemli bir ihtiyacı karşılayacağını işaret eden Füzün, şunları kaydetti:

"Altını çizerek söylüyorum ki, DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, Türkiye'nin en iyi kamu hastanesidir. En büyük sıkıntımız, hasta taleplerini karşılamakta zorlanıyor oluşumuz. Talepleri karşılayamaz hale geldik. Halkımızın her zaman DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne karşı teveccühü vardır. Hizmet aşkıyla hizmet kalitemizi geliştirmeyi planlıyorduk. Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesini hayata geçirmeyi planlıyorduk. İşgören'in hassasiyeti ile en kısa zamanda hastanemizi hizmete açacağız."

Füzün, gerekli izinlerin alınmasının ardından, kent merkezinde devlete ait bir alanda, İşgören'in katkısıyla kültür ve sanat merkezi kurmayı da planladıklarını sözlerine ekledi.

Salih İşgören de, kendisine tanınan imkandan mutluluk duyduğunu, en büyük ibadetin insana yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, Prof. Dr. Füzün ile İşgören, DEÜ Sağlık Yerleşkesi'nde 2,5 dönüm alan üzerine kurulacak 150 yataklı Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi'nin yapımına ilişkin protokolü imzaladı.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Hayırsever İşgören'den DEÜ'ye "kampus" sözü 

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi bünyesinde yapılması planlanan Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi'nin inşaatını üstlenen İzmirli İşadamı Salih İşgören, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün'le protokol imzaladı. Protokol imzalama törenine katılan İzmir Valisi Cahit Kıraç, "Her fırsatta İzmir'in çocuklarına ve geleceğine yatırım yapan Salih İşgören'e şükran ve minnet duyuyorum" dedi.

180 YATAKLI
2.5 dönümlük arazi üzerine 10 bin metrekarelik kapalı alana yapılması planlanan beş katlı Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi'nin 180 yataklı olacağını açıklayan Prof. Dr. Füzün, "Hastanemiz artık vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yanıt veremiyor ve yatak sıkıntısı çekiyordu. İkinci bir hastane binası yapmaya karar verdik. Bu niyetimizi de Salih İşgören'e ilettik. Kendisi hiç itiraz etmeden isteğimizi kabul ederek, yeni hastane binamızı yapmaya gönüllü oldu. Kendisine üniversitemiz adına çok teşekkür ederiz" dedi.

13 BİN METREKARE
Hayırsever İşgören ise, "Bu kutsi görevde bulunmaktan çok mutluyum. İnşallah daha pek çok hayır işinde bulunmak istiyorum. Bağışlarım devam edecek. Hatta buradan bir söz daha veriyorum. Mevcutta rektörlük binası olarak kullanılan bu alanı devlet DEÜ'ne verirse, buraya 13 bin metrekarelik kapalı alanlı kültür ve sanat kampusü yapma sözü veriyorum. Ama devletin bu işe destek olup, Milli Emlak'a ait olan bu arsayı DEÜ'ye devretmesi gerekiyor" diye konuştu.
Özge ÖNDER/Yeni Asır


Geri Dön