19 / 04 / 2024

İzmir'de 17 tesiste kırmızı bayrak dalgalanıyor!

İzmir'de 17 tesiste kırmızı bayrak dalgalanıyor!

İzmir Büyüksehir Belediyesi, 2013 yılında 'Engelsiz İzmir' kongresi gerçekleştirdi Bu kongrede ortaya çıkan 'kırmızı bayrak' önerisini uygulamaya koydu Amaç kentteki otoparkı, otobüsü, AVM'yi, restoranı, metroyu, engelli erişimine uygun hale getirmek.



İzmir'de 17 kurumda bu bayrak dalgalanıyor. Öngörülen sartlam yüzde 60'ını sağlayanlara tek yıldız, yüzde 75'nı yenne getirenlere ıkı yıldız, yüzde 90 ve üstüne ise üç yıldız verilıyor.  İzmir  Buyuksehır Belediyesi Engelli Hızmetlen Şube Müdürü Mahmut Akkın, kırmızı bayrak için her kurumun başvurabileceğini belirterek şunlar sösyedı: "Her mekanın ve ünitenin farklı kriter var Bir kütüphane ile bir otoparkın krıten brbmnden ayrı Amaç engelli erişimine uygunluk Gırıs kapısından tuvaletlere, amaca uygun masa ve sandalyelere kadar tüm ölçütler dikkate alınıyor. 


Kırmızı bayrak için belediye meclisi karar çıkartıyor Tabela ve bayrak ona gc/e asılıyor Engelliler uygulamadan son derece mutlu" izmir'de masaian ortadan ayaklı yaparak tekerlekli sandatye kullanırına uygun haie getiren, gıns ve çıkıslann yanısıra sinemaya rampa koyan, cam kapılara turuncu sentler çeken Park Bornova Outiet Ömer'in Genel Koordsnatoru Aysel Oztezei. kırmızı bayrağı alan ilk 6ze; firma olduklannı söyledi 'Engeilılenn hayatnda engel tanımıyoruz' anlayışıyla hareket ettılennı anlatan Oztezei söyle konuştu 'İlk olmanın gururunu yasıyoruz Çok önemli bir sosyal sorumluluk projes. Engelli ar abalarım ikiden dörde çıkardık. 


Daha fazla engellinin bizim mısafınnmz olmasını istedik Masaian ortadan ayaklı ha!e getirdik ki tekerlekli sandalyeler rahat kullanılsın Otoparktaki engelli araçların park sayısını artınik bu düzenlemeden sonra gorduk kı daha fazla engelli AVM'ye gelir oldu Bu nedenle mutluyuz" 


İZMİR'DE KIRMIZI BAYRAKL 17 TESİS 

İzmir Metro A.SJorbalı Belediyeci Suyun Bası mesire alanı, Torbalı Belediyesi Engelsiz Yasam Parkı Bayraklı Belediyesi engelli hizmet araa, Karşıyaka Belediyesi hizmet binası. Park Bornova Outiet A VM Farklı Kafe Restoran, Buca Hasanağa Bahçesi,Bergama Doğa Koleji, Balçova 4 Mo'lu Nusret Fısek Aile Sağlığı Merkezi,Izrnr Büyükşehır Belediyesi engelli hizmet araçlan.Bayraklı Kent Koleji,izmir Buyuksehır Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğüne bağlı otobüsler, Forum Bornova AVM, izmir Buyüksehır Belediyesi ılBB) Çığlı ust gecıtlen, IBB bünyesindeki Grand Plaza'ya bağlı kafeteryaar.Ege Üniversitesi.


İstanbul İstiklal Gazetesi


Geri Dön