18 / 04 / 2024

İzmir'de 313 bin bina riskli bulundu!

İzmir'de 313 bin bina riskli bulundu!

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun verileri ve 2012 yılında hazırlanan Sayıştay raporuna göre İzmir'de yaklaşık 313 bin binanın yıkılması gerektiğini söyledi.



Selahattin Varan, "Bu rakam İzmir'de yapı stokunun yüzde 65'ine denk geliyor. Deprem yıkmadan biz yıkalım" çağrısında bulundu. 



İZMİR, 1.DERECE DEPREM BÖLGESİNDE 

Türkiye'de 6.5 milyon yapının yıkılması gerektiğini, bunun bir devlet politikası haline geldiğini, 2012 yılından bu yana İzmir'de 1228 hektar alanın riskli alan ilan edildiğini kaydeden Varan, "İzmir'in tamamen 1'inci derece deprem bölgesinde olması nedeniyle bunun hızlandırılması gerekiyor. Deprem yıkmadan biz yıkalım. Kentsel dönüşüm demek, enerji verimliliği demek, görüntü kirliliğinin ortadan kalkması, hava emisyonunun azalması demek. Çevresi, parkı olan, altyapısı olan ve aynı zankanda kirliliği olmayan demek" diye konuştu. 



YETKİ DEVRİ GEREKİYOR 

Varan, hedeflerinin, hiçbir vatandaşın aidiyet duygusunu kesintiye uğratmadan, olduğu yerde dönüşümü sağlamak olduğunu belirterek, "Bu konuda belediyelerle her türlü işbirliğine hazırız" diye konuştu. 



Meydan 


Geri Dön