20 / 04 / 2024

İzmir'de 313 bin konut yenilenecek!

İzmir'de 313 bin konut yenilenecek!

313 bin konut kentsel yenileme kapsamında Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, " 313 bin konutun kentsel yenileme kapsamında değerlendirilmesi gerekmektedir. 920 bina yıkıldı " dedi



Çevre ve Şehircilik İl Müaürü Selâhattin Varari'a teşekkür belgesi verildi. 313 bin konut kentsel yenileme kapsamında Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, "313 bin konutun kentsel yenileme kapsamında değerlendirilmesi gerekmektedir. 920 bina yıkıldı" dedi Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, Bostanlı Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği'nin (BESİAD) düzenlediği kentsel dönüşüm konulu panelde, önemli açıklamalar yaptı. 

İzmir'deki yapı stokunun yüzde 40'mın dönüşüme ihtiyaç duyduğunu söyleyen Varan, "313 bin konutun kentsel yenileme kapsamında değerlendirilmesi gerekmektedir. Şu ana kadar 920 bina yıkıldı" diye konuştu. 

Bostanlı Vilayetler Evi'nde düzenlenen ve yaklaşık 300 kişinin katıldığı panelde Varan, İzmir'deki yapı stokunun yüzde 40'nm dönüşüme ihtiyaç duyduğunu ve riskli olduğunu söyledi. 

Türkiye'deki yapı stoğunun incelendiğinde mevcut yapıların büyük kısmının eski mevzuata göre inşa edildiğini vurgulayan Varan, bu yapıların dayanıksız olduğunu, yalıtımının ve sağlıklı altyapısının bulunmadığını,  İzmir  genelinde ise bina yaş ortalamasının 25 yıl ve üzerinde olduğuna dikkat çekti. 


Habertürk Egeli


Geri Dön