29 / 03 / 2024

İzmir’de 46 noktaya Halk Sağlığı Merkezi açılacak!

İzmir’de 46 noktaya Halk Sağlığı Merkezi açılacak!

Sağlık Bakanlığı, hastanelerdeki acil servislerin yoğunluğunu azaltmak ve vatandaşın 24 saat ayakta sağlık hizmeti almasını sağlamak için İzmir’de 46 noktaya Halk Sağlığı Merkezi açacak



Sağlık Bakanlığı bünyesindeki  İzmir  Halk Sağlığı Müdürlüğü, vatandaşın aldığı sağlık hizmetlerinin kalitesini artırılmasına yönelik yeni adımlar atıyor. Türkiye genelinde, Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla tüm illerde Halk Sağlığı Merkezleri açılacak. Ayakta tüm tedavilerin yapılabileceği nitelikte olacak Halk Sağlığı Merkezleri, İzmir'de 46 noktada hizmet verecek. İlk etapta 2 ay içinde Karşıyaka, Konak, Bornova, Buca, Menemen ve Bergama'da merkezler devreye girecek. Projenin başında yer alan İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Bediha Salnur, Egeli Sabah'a özel önemli açıklamalarda bulundu.


ACİLDE YOĞUNLUK AZALACAK

Hastanelerde mesai saatlerinin dışında ayakta tedavi olabilecek hastaların acil servisleri kullandığını, bu yoğunluğun Halk Sağlığı Merkezleri ile azaltılacağını belirten Bediha Salnur, "Sağlık Bakanlığımız, 75 bin nüfusa 1 Halk Sağlığı Merkezi açacak. İzmir genelinde 46 noktada hizmete girecek. 24 saat doktor olacak. Merkezlerde, mesai saatleri dışında muayene, röntgen, obezite danışmanlık birimi ve tarama gibi sağlık hizmetleri veren birimleri aynı çatı altında toplayacağız. Hasta, eğer ameliyat olmayacaksa, buradaki mini hastane formatında tedavisini görecek. Böylelikle mesai saatleri dışında, hastanelerin acil servislerindeki yoğunluk düşecek. Acil, hayati risk taşıyan hastalara daha kolay müdahale edilecek. Yeşil Alan Hastaları diye tabir ettiğimiz ayakta tedavi edilebilen hastalar merkezlerimize yönlendirilecek" dedi.Salnur, merkezlerin 30 ilçeye de açılmasının planlandığını nüfusu 75 bini altında olan Güzelbahçe, Narlıdere, Kınık gibi ilçeler için de formül üreteceklerini bildirdi. Doğumların ardından bebeklerde sağlık taramalarına ve kadınlarda meme kanseri taramalara çok önem verdiklerini belirten Dr. Salnur, "Sağlıklı bir hayat için vücudumuzda nelerin olup bittiğinden haberdar olmalıyız. Bunun için sağlık taramaları gerçekleştiriyoruz. İzmir genelindeki bin 210 aile hekimimizi geçtiğimiz günlerde bir araya getirip alanında uzman göz hekimlerimiz tarafından verilen eğitimlerini sağladık" diye konuştu. Sezaryen yöntemiyle doğumlarda artış olduğunun altını çizen Dr. Salnur, "Anne adaylarımızı evlerinde ziyaret ediyoruz. Normal doğumun ne kadar sağlıklı olduğunu anlatıyoruz. Doğum gününe anne-baba değil bebek kendisi karar vermeli" diye konuştu.


BİSİKLET DAĞITIRIZ

Dr. Salnur, teknolojinin hayatın içine girmesiyle beraber hareketsiz bireylerin ortaya çıktığını vurgulayarak, "Bakanlığımız, bisiklet dağıtıyor. Bisiklet yolları artmalı ve olanlar kesintisiz hale getirilmeli. Belediyeler, bisiklet yolu yapsın, biz o bölgelere bisiklet dağıtalım. Sadece sahil şeridindeki bisiklet yolu yeterli değil. Bornova, Buca gibi iç kesimde kalan ilçelere de bisiklet yolları yapılmalı" dedi.



Sabah



Geri Dön