26 / 04 / 2024

İzmir'de 6 dönümlük alanda hobi bahçeleri oluşturuluyor

İzmir'de 6 dönümlük alanda hobi bahçeleri oluşturuluyor

İzmir'de insanların toprakla vakit geçirebilmeleri amacıyla yaklaşık 6 dönümlük alanda hobi bahçeleri oluşturuluyor



Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, vatandaşların günlük stresten uzaklaşmaları, toprakla vakit geçirebilmeleri amacıyla yaklaşık 6 dönümlük alanda hobi bahçeleri oluşturduklarını söyledi.

Kamil Okyay Sındır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Evka-4 semtinde yaklaşık 28 dönümlük alanda ağaçlandırma çalışması yaptıklarını, 2800'e yakın fidan diktiklerini ve ağaçlandırma alanının üst tarafından da hobi bahçeleri oluşturduklarını bildirdi.

Kent yaşamından, stresten uzaklaşmak isteyen Bornovalılardan hobi bahçeleri için çok talep aldıklarını belirten Sındır, şunları söyledi:
"Daha önce Osmangazi semtinde hobi bahçelerimiz vardı. Ancak bahçeler, Bayraklı Belediyesi sınırlarına dahil oldu. Bornovalılardan hobi bahçeleri konusunda çok talep aldık. Kent yoğunluğundan, kentte yaşamanın verdiği stresten bunalmış hemşehrilerimizin stres atabilecekleri hobi bahçeleri için çalışmaya koyulduk. Evka-4'te Bornova Belediyesinin 28 dönümlük arazisine yaklaşık 2800 fidan diktik, ağaçlandırma bölgesi ve hobi bahçesi oluşturduk. Yavaş yavaş ağaçlar da büyüyor, hobi bahçesi için özel toprak getirttik. Farklı büyüklüklerde 47 parsel var. Vatandaşlarımız hobi amaçlı üretim ve dikim yapabilecekler, toprakla haşır neşir olacaklar. Oturma bankları, kamelyalarda dinlenecekler. Günün stresini, yorgunluğunu atıp, dinlenebilecekleri mekanlar yarattık. Hobi bahçeleri yaklaşık 6 dönümlük alanı kaplıyor. Günün iş yorgunluğu, stresi, hava kirliğiyleboğuşan hemşehrilerimiz, hobi bahçelerinde rahatlayacak. Hafta sonları, akşam üstü bahçe bakım sulaması yapacaklar, keyif alacaklar, yorgunluk atacaklar, beyinlerini, zihinlerini tazeleyecekler. Toprak hepimizin geldiği gideceği yer, toprakla haşır neşir olmak insanın doğasına dönüşüdür. Hepimizin toprakla iç içe olması gerekir, toprağa temas etmesi çok önemlidir."

Sındır, günün yoğunluğunu toprakla atmak isteyen vatandaşlar için çapa, kürek, hortum gibi malzemelerin belediye tarafından karşılanacağını vurguladı.

Sındır, bazı dernek ve sivil toplum örgütlerinin de hobi bahçeleri için kendilerine müracaat ettiğini, üyelerinin bu bahçelerde toprakla buluşmasını sağlamak istediklerini kaydetti.

Bahar aylarıyla birlikte vatandaşların hobi bahçesini kullanabileceğini belirten Sındır, bahçelerin çit örgüyle çevrildiğini, bölgede güvenlik görevlisi olacağını söyledi. Sındır, "Önümüzdeki birkaç ay içerisinde çiçekler, domatesler, biberler olgunlaşmaya başlar. Çilekler, sebze, meyveler ortaya çıkacak" dedi.

Başkan Sındır, kendilerine hobi bahçesi tahsis edilen vatandaşlardan çok cüzi masraflara katılım payı alınacağını, belediyenin kar etmesinin söz konusu olmadığını, sadece vatandaşları teşvik etmek istediklerini sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön