29 / 03 / 2024

İzmir'de apartmanda çıkan yangın ucuz atlatıldı! Yangının nedeni şaşırttı!

İzmir'de apartmanda çıkan yangın ucuz atlatıldı! Yangının nedeni şaşırttı!

Karşıyaka'da bir apartmanda çıkan yangın, korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. 16 katlı apartmanda camların kırılmasına neden olan patlamanın ardından etrafı saran dumandan, daire sakinleri güçlükle kurtarıldı. İşte patlamanın nedeni...



Karşıyaka ilçesinde bulunan bir sitedeki apartmanda çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.


Edinilen bilgiye göre, Bostanlı semti 6522 sokak üzerinde bulunan Soyak Mevişehir Evleri A etabındaki sitenin girişindeki 16 katlı apartmandan dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar durumu polise ve itfaiyeye bildirdi.


Olay yerine gelen ekipler, yoğun duman nedeniyle apartmanda mahsur kalan çok sayıda kişiyi tahliye etti. Yangın sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yaşanan patlama nedeniyle evlerin camları kırıldı, kapı ve pencerelerde hasar oluştu. 


Patlamanın etkisiyle çevreye saçılan cam kırıklarından bazı vatandaşların vücutlarında kesikler oluştuğu görüldü.


Yangının sitedeki evlerde bulunan çöp atma baca sistemine atılan sönmemiş bir sigaranın burada biriken metangazıyla temas etmesi sonucu çıkmış olabileceği belirtildi.


- "Patlama sesiyle etrafı dumanlar sardı"


Apartman sakinlerinden Ayşe Uzyönüm, gazetecilere yaptığı açıklamada küçük çocuğuyla birlikte evde bulunduğu sırada patlama sesi duyduğunu, ne olduğunu anlamadan kapı ve pencerelerin basınçla kırıldığını ifade etti.


Hemen çocuğunu kucağına aldığını ve dışarı çıkmak istediğini belirten Uzyönüm, etrafını saran dumanlar nedeniyle bunu başaramadığını, kendilerini apartmana giren itfaiye erlerinin kurtardığını dile getirdi.


Soğutma işlemlerinin ardından apartmana giren polis ve itfaiye ekipleri inceleme başlattı.


Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.


AA


Geri Dön