27 / 04 / 2024

İzmir'de arsa karşılığı inşaat ihalesi 23 Aralık'ta!

İzmir'de arsa karşılığı inşaat ihalesi 23 Aralık'ta!

İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İzmir Karabağlar'da arsa karşılığı inşaat yaptıracak. İhalesi 23 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek.



İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı,  İzmir  Karabağlar'da arsa karşılığı inşaat yaptıracak. İhalesi 23 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek.



ARSA KARŞILIĞI İNŞAAT İHALESİ YAPTIRILACAKTIR


İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığından:

 

1 - Tablo 1 - de belirtilen Hazine adına kayıtlı 10.647,00 m² yüzölçümlü üzerinde Maliye Meslek Lisesi ve Binaları bulunan taşınmazın (üzerindeki yapıların yıkımı, tasfiyesi ve değerlendirilmesi yükleniciye ait olmak üzere) üzerine, dosyasında mevcut avan projeleri, teknik şartnameleri ve mahal listelerinde belirtilen malzeme kalitesi dikkate alınarak toplam inşaat alanı 8.783,97 m² 3B yapı sınıf grubu okul, toplam inşaat alanı 900 m² olan 3A yapı sınıf grubu spor salonu ve bekçi kulübesi ile toplam inşaat alanı 11.248,85 m² 4C yapı sınıf grubu Vergi Dairesi Hizmet Binası yapılacaktır. 2-Madde 1 de özellikleri belirtilen inşaatın tamamlanması ile teslimi karşılığında Balçova İlçesi, İnciraltı Mahallesinde bulunan 6165 ada 1 parsel nolu 1.658,00 m² yüzölçümlü, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında E.2,5 Yençok 10 kat yapılaşma koşullu “Ticaret Turizm Alanı ve Yol Alanı” olarak ayrılmış olan taşınmazın tamamının yükleniciye devri yapılacaktır.

3 - İhale 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 51/g maddesi gereğince Pazarlık Usulü ile 23/12/2015 tarih ve saat 14:00 de İzmir Defterdarlığı 7.kat Toplantı Salonunda toplanacak komisyon marifetiyle yapılacaktır.

4 - Geçici teminat bedeli 8.000.000,00 TL dir. (Sekizmilyontürklirası)

5 - Projenin uygulama süresi sözleşme tarihinden itibaren 450 (Dörtyüzelli) gündür.

6 - İhaleye katılacak isteklilerin;

a - Yasal yerleşim yeri belgesi,( ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış),

b - Tebligat için Türkiye'de adres gösterir belge (ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış),

c - Geçici Teminata ilişkin belge (Geçici Teminat Makbuzu, Mevduat veya Katılım Bankalarının verecekleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre düzenlenmiş ve daha önce ilgili Banka şubesince verilen teminat mektupları toplamı ile aynı şubenin limitlerinin de gösterildiği süresiz Teminat Mektubu, Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler, dışarıda yerleşik kişiler ile geçimini yurt dışında temin eden Türk vatandaşlarından teminat olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca belirlenen konvertibl döviz),

d - Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslekî kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekâletnameyi vermeleri;

e - İsteklinin, mevzuatı gereği ilgili odaya kayıtlı olarak faaliyette bulunduğunu ve teklif vermeye yasal olarak yetkili olduğunu kanıtlayan belgeler,

f - İsteklinin bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan en az 8.000.000,00 TL (Sekizmilyontürklirası) mevduatın bulunduğunu gösterir banka referans mektubu. Bu referans mektubunun ilk ilan tarihinden sonra düzenlenmiş olması zorunludur.

g - İsteklilerin son beş yıl cirosunu gösterir gelir tablolarını vermeleri.

H - Son beş yıl içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yayınlanan Mimarlık ve Mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak birim maliyetler hakkında tebliğde yer alan mimarlık hizmet sınıfı 4.sınıf C grubu ve daha üstü yapılar sınıfında ve bir projede en az 60.000 m²’lik inşaata ilişkin geçici kabulü yapılan yapım işleri ile kabul işlemleri tamamlanan yapımla ilgili deneyimi gösteren belgeler.

Taahhüdü altında devam eden yapım işlerinin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen yapım işini doğrulamak üzere (geçici kabul ve kesin kabul tutanakları, yapı kullanma izin belgesi vs.) belgelerle belgelendirilecektir.

7 - Üzerinde ihale kalan müşteri taşınmaz dosyasında mevcut avan projeleri, teknik şartnameleri ve mahal listeleri ile teknik şartnamelerinde cinsi, muhteviyatı ve özellikleri belirtilen malzeme kalitesi dikkate alınarak okul için toplam inşaat alanı 8.783,97 m² 3B yapı sınıf grubu, spor salonu için toplam inşaat alanı 900 m² olan 3A yapı sınıf grubu, bekçi kulübesi ile vergi dairesi hizmet binası için toplam inşaat alanı 11.248,85 m² 4C yapı sınıf grubu Yapılara uygun Uygulama Projesini hazırlayacaktır.

8 - Toplam inşaat maliyet bedeli ile teklif edilecek fark bedelin toplamı üzerinden %6 (yüzde altı ) oranında kesin teminat alınacaktır.

9 - Sözleşme imzalanması ve projenin uygulanması ile ilgili her türlü vergi, resim, harç ve masraf yükleniciye aittir. İnşaat karşılığı verilecek olan mülkiyeti Hazineye ait taşınmaz mal KDV'den satış ve devir işlemleri sırasında düzenlenen belgeler vergi resim ve harçtan müstesnadır. Ayrıca bu taşınmaz mal 5 yıl süreyle Emlak Vergisine tabi değildir.

10 - İhale 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa tabi değildir.

11 - Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet ihale Kanununun 37.maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatine kadar komisyona ulaşması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı İdare veya komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

12 - İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

13 - İhale ilanı www.milliemlak.gov.tr, www.izmir.gov.tr ve www.izmirdefterdarlığı.gov.tr adreslerinden görülebilir.



İhalenin tam metni için tıklayın



Geri Dön