19 / 04 / 2024

İzmir'de bilet kavgası! Kartek suskunluğunu bozdu!

İzmir'de bilet kavgası! Kartek suskunluğunu bozdu!

İzmir’de ESHOT’un "Elektronik Ücret Toplama Sistemi İşletim Hizmeti" ihalesini kazanan ancak çıkan sorunlar nedeniyle eleştirilen Kartek açıklama yaptı. Açıklamada '46 milyon banka kartını yönetiyoruz' dendi.



Özellikle ihaleyi kaybeden Kent Kart’ın eleştiri oklarına hedef olan Kartek adına yapılan açıklamada şirketlerinin 30 milyonu aşan kredi ve 16 milyon banka kartını, 450 bin cihazla tek bir sistem üzerinde yöneten bir teknolojiye sahip oldukları belirtildi. 


Açıklamada, "Kartek bugün Türkiye ve yurt dışında 100 milyonun üzerinde kart, 985 bin 850 POS, 2 bin 500 ATM işletimi için kurumlara gerekli teknoloji, alt yapı ve operasyon hizmetini sorunsuz sunuyor. Gruba bağlı 5 teknoloji şirketimiz ile ödeme sistemleri alanında Türkiye’nin en büyük şirketler grubundan biriyiz. ESHOT’un Elektronik Ücret Toplama Sistem İşletim Hizmeti ihalesiyle, idareye ait olan sistemleri; yaklaşık 4 milyon adet kart ve 2 bin adet terminali devralmak üzere ihaleyi kazandık. Bizim teknolojik başarılarımız bu kadar ortada iken, basın üzerinden yapılan gereksiz polemiklerle üzerimize gelinmesini son derece manidar buluyoruz. Gerçeklerle örtüşmeyen, kişilik haklarımızı zedeleyici haber ve beyanatlarla ilgili yasal başvurularımızı gerçekleştirdik, bu günden sonra da bu tip haber ve beyanatlarla ilgili tüm yasal haklarımızı kullanacağız" denildi.


ESHOT’un hukuki süreci başlattığını ve savcılık soruşturmasının devam ettiğini hatırlatan Kartek yetkilileri açıklamalarına şöyle devam etti,


"ESHOT tarafından savcılığa yapılan suç duyurusuna konu olan sisteme yapılan müdahaleler ve tüm engellemelere rağmen sorunların çözümü için, teknolojik bilgi ve becerimizi ortaya koyarak sürece ciddi katkı sağladık. Bilgi ve deneyimimizle sistemi ayağa kaldırarak İzmirliler’in yanında olduk. ESHOT’un milyonlarca lira yatırım yaparak kurduğu alt yapı sisteminin kullanılamaz hale gelmesini engelledik. İşletmenlik ihalesi gereği devredilmesi gereken ve şartnamede belirtilen şekilde idareye devredilmeyen sistemin yerine, İzmirliler’i mağdur etmemek için bir hafta gibi kısa bir sürede sözleşmemizde hiçbir yükümlülüğümüz olmamasına rağmen yeni sistemler kurduk. Mağduriyeti önlemek amacıyla yaptığımız tüm çalışmaların takdirini İzmirlilere bırakıyoruz. ’İzmirim Kart’ yaygınlaştığında İzmirliler dünyanın en gelişmiş ve en esnek akıllı kart sistemine kavuşacak ve  İzmir  bu anlamda dünyada sayılı birkaç şehirden birisi olacak."



Hürriyet Ege




Geri Dön