24 / 04 / 2024

İzmir'de emlak dolandırıcılığı operasyonu!

İzmir'de emlak dolandırıcılığı operasyonu!

İzmir’de, konut satma vaadiyle bir kadının 46 bin 600 lira parasını dolandırdığı ileri sürülen emlakçı ile icralık daire satışı yaptıklarını söyleyerek peşinat aldıkları kişiyi dolandırdıkları iddia edilen 2 emlakçı poli



Alınan bilgiye göre, polise başvuran A.S. (42), ev satın almak amacıyla para verdiği emlakçı tarafından dolandırıldığını iddia etti. Kanser hastası olan kocasının bakımını üstlendiğini söyleyen A.S, daha önce sattıkları evlerinden kalan para ve temizliğe giderek biriktirdiği parayla ev satın almak istediğini, gazete ilanından ulaştığı emlakçının kendilerine Eşrefpaşa semtindeki inşaat halinde bir apartman dairesini gösterdiğini ve 3 ay önce almak üzere anlaştıklarını belirtti. 46 bin 600 TL parayı aldıktan sonra, inşaat nedeniyle "tapu işlemleri"nin uzadığını söyleyerek kendisini oyalayan emlakçı M.B. ve birlikte çalıştığı A.N.O’nun, teminat olarak bir gecekondunun hissesinden 10’da bir pay verdiğini, daha sonra tehditle geri aldığını öne süren A.S, zanlıların emlakçı dükkanını kapattıklarını bildirdi.

A.S’nin ihbarı üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, emlakçı M.B’yi Buca’da gözaltına aldı. Hakkında "kötü muamele" suçundan yakalama kararı bulunduğu belirlenen M.B, dolandırıcılık suçlamasıyla  İzmir  Adliyesi’ne gönderildi.

Narlıdere ilçesinde ise polise başvuran E.Y. ve T.Y, gazetede yer alan "icralık dairenin uygun fiyata satıldığı" ilanı üzerine emlakçılık yapan Y.P. adlı kadın ve Z.A.T. ile irtibat kurduklarını, daireyi bina dışından gösteren bu kişilerin 40 bin lira paralarını peşinat olarak aldıklarını, daha sonra çeşitli bahanelerle kendilerini uzun süre oyaladıklarını ve paralarını da geri vermediklerini iddia etti.

Gözaltına alınan Y.P. ve Z.A.T, sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.
AA


Geri Dön