16 / 04 / 2024

İzmir'de en çok arsa ve arazi yatırımı Torbalı'da yapıldı!

İzmir'de en çok arsa ve arazi yatırımı Torbalı'da yapıldı!

İstanbul - İzmir otoyol projesi yatırımcıların rotasını İzmir'e çevirmesine neden oldu. İzmir'de en çok arsa ve arazi yatırımı Torbalı'da yapıldı.



İzmir, gayrimenkul geliştiricileri ile yatırımcıların gözdesi oldu. Konut satış grafiğinde İzmir'de yılın ilk çeyreğinde satışlar yüzde 18.71 arttı. Bu yükselişin yeni projelerle devam etmesi bekleniyor. 


Bornova, Bayraklı ve Karşıyaka ilçeleri kentsel dönüşümle değer kazanırken İzmir'deki ofis ve konutlar, kullanım kadar yatırım için de tercih edilmesi dikkat çekti.  İzmir'de ikinci el konutların metrekaresi ortalama 3 bin liradan, markalı projelerde ise minimum 5 bin liradan başlangıç gösteriyor.  İzmir  genelindeki 100 metrekare büyüklüğündeki bir dairenin satış fiyatı son 10 yıl içinde yüzde 250 oranında yükseldi.


İzmirli emlak uzmanları "Standart özelliklere sahip olan bir ev için 300 bin lira bütçe ayırmak gerekiyor. Aynı büyüklükteki bir dairenin kira değeri ise 10 yılda yüzde 290 oranında artış göstererek bin lira sınırını aştı. Yeni ve markalı konut projelerinde ise bu rakamlar daha da yükseldi" tespitinde bulundu. 


Emlak Konut GYO, İzmir Konak'ta yer alan iki arsasını 12 Haziran ve 14 Haziran tarihlerinde ihale edecek.

47 bin 70 metrekarelik birinci etapta ticaret, turizm, konut alanı, park alanı ve cami alanı yer alırken; 78 bin 558 metrekarelik ikinci etapta, ticaret, turizm, konut, özel eğitim tesis alanları ve park alanı yer alıyor. 



TOKİ tarafından İzmir ili Torbalı İlçesi, Ayrancılar Mahallesi'nde inşa edilecek olan 315 konut ihalesi 8 Haziran'da yapılacak.



Büyük Torbalı Gazetesi



Geri Dön