18 / 04 / 2024

İzmir'de engelliler için 200 konut inşa edilecek!

İzmir'de engelliler için 200 konut inşa edilecek!

Siyasetçi ve endüstri mühendisi Gökhan Yavuz, engellilere özel yapılacak olan 200 konutun müjdesini verdi. Yavuz, ayrıca siyasetçi kimliğiyle genel seçimler için de iddialı konuştu: AK Parti İzmir'de 20-25 milletvekili çıkarabilir




Siyasetçi ve endüstri mühendisi Gökhan Yavuz, engellilere özel yapılacak olan 200 konutun müjdesini verdi. Yavuz, ayrıca siyasetçi kimliğiyle genel seçimler için de iddialı konuştu: AK Parti İzmir'de 20-25 milletvekili çıkarabilir


Yenigün TV'de yayınlanan Yenigün'de Gündem programında Ahmet Özsoy'un konuğu olan, siyasetçi ve endüstri mühendisi Gökhan Yavuz, Cumhurbaşkanlığı'nda engellilerin koşullarını iyileştirmeye yönelik çalışmaları açıkladı. Engelli Birim Müşavirliği ile engellilerin sorunlarını en üst makamlara taşıyabileceğini ifade eden Yavuz, "İzmir'de 527 bin engelli var. Bu vatandaşlarımızı sokağa çıkartmamız lazım. Kaç engelli milletvekilimiz var? Kaç engelli belediye başkanımız var? Kaç engelli muhtarımız var? 527 bin engelliyi memnun edecek düzenlemelerin yapılması şart" dedi


Binali Yıldırım'a teşekkür


Sizi sıklıkla Ankara'da görüyoruz.  Ankara  ile  İzmir  arasında köprü inşaatına mı başladınız? Mühendisliğe devam ediyor musunuz?


Şantiyeye adım atmayalı yaklaşık 4 sene oldu. Siyaset nedeniyle mühendisliği bir süreliğine askıya almış bulundum. Tabii bu konuda 2002 yılından beri ulaşım konusundaki başarılı politikaları sayesinde uçak bileti fiyatlarının düşmesini sağlayan, babam gibi gördüğüm sayın Binali Yıldırım'a da teşekkür etmemiz gerek.


Ankara ile İzmir arasında çok sık gidip gelmenize neden olan Cumhurbaşkanlığı Engelli Birim Müşavirliği konusunda bilgi verebilir misiniz?


Bizim bu çalışmamız engelli vatandaşlarımızın doğrudan devletimizin üst kurullarına ulaşmasını sağlayacak bir birim üzerine. Oluşturacağımız kent içi ofislerle engelli vatandaşlarımız sorunlarını doğrudan iletebilecekler. Birleşmiş Milletler'e dahil 202 ülkede engellilere dair hiçbir birim yok. Fizibilitemiz hazırlanmak üzere. Seçimlerden sonra devlet büyüklerimiz uygun gördüğü zaman da hayata geçireceğiz. Tek bir telefonla engellilerimiz sorunlarını en üst makamlara iletebilecekler. Biz de cumhurbaşkanlığı olarak konu ile ilgili doğrudan taraf olacağız.


İzmir'de 527 bin engelli


2010 yılında  TOKİ  tarafından en başarılı genç mühendis ödülünü kazandınız. Siyaset dışına baktığımızda sizi sürekli olarak ödüller kazanan biri olarak görüyoruz. Bu ödüllerden ve engelsiz ev projenizden bize bahsedebilir misiniz?


Engelsiz Sosyal Konut projemiz 2009'da planladığımız ve dünya üzerinde eşi benzeri olmayan bir proje. 'Her engelli bireyin engeline özel bir konut yapılabilir mi?' diye düşünürken bu proje ortaya çıktı. Görme engelli bir vatandaşımızın evini parmak iziyle açması, konuşamayan bir vatandaşımızın basit bir parmak şıklatması ile ışıklarını yakabilmesi gibi basit fakat çok etkili detayları kullanmayı hedefledim. Ben Türkiye'deki en pahalı protezi kullanan bir Türk vatandaşıyım. İnsanlar bunun bana özel olduğunu düşünmesinler. Bu protezi kullanan başka vatandaşlarımız da var. Bizim yaptığımız projeye Avrupa'daki pek çok ülke büyük ilgi gösterdi. Ancak biz bu projenin Türkiye'de hayata geçirilmesini istedik. Sayın Abdullah Gül'e de projemizi tanıttık. Her engelli vatandaşımıza özel engelli konutları hayata geçirmeyi umuyoruz. Sayın Abdullah Gül de bu nedenle bize ödül verdi. Pilot ilimiz İzmir olacak. İzmir'de 200 adet konutla projemizi başlatacağız. Maliyeti minimal tutmak için çalışıyoruz. %12'si engelli olan bir ülkeden bahsediyoruz. Bu gerçekten çok büyük bir rakam. Sadece İzmir'de 527 bin engelli var. Bu vatandaşlarımızı sokağa çıkartmamız lazım. Kaç engelli milletvekilimiz var? Kaç engelli belediye başkanımız var? Kaç engelli muhtarımız var? 527 bin engelliyi memnun edecek düzenlemelerin yapılması şart. Engelli evde bakım yardımlarını çıkartan bir hükümetin mensubuyum. Maalesef Türkiye'de bunları konuşamıyoruz. Pensilvanya'dan burayı yönlendirmeye çalışan birisi ile uğraşıyoruz.


Bazı kulislerde sizin tabiri caizse Recep Tayyip Erdoğan'ın bir ajanı olduğunuz söyleniyor.


Sayın Cumhurbaşkanımızın bir adamı olmak, bir ajanı olmak bizim için öncelikle büyük bir şereftir. Böyle bir söylenti beni onore eder. Bu söylenti şuradan çıkmış olabilir. Her alanda, her platformda görülebilen ve düşüncelerini paylaşan biri kendisi. Türkiye de özgür bir ülke. Hakaret boyutuna girmediği müddetçe bütün eleştirilerinizi dile getirebilirsiniz. İçinde olduğumuz siyasi organizasyon ve siyasi vekiller 1996 yılından beri belli. Türkiye'nin istihbarat birimleri var. Onların yanında bizim lafımız geçmez. İzmir çok konuşabilen fakat çok çalışamayan bir şehir olduğundan boşveriyorum. Konuşmaya devam etsinler.


Daha önce konuğumuz olduğunuzda yerel seçimler üzerine konuşmuştuk. Yerel seçim sürecine bugünden baktığımızda bu süreci AKP ve CHP açısından nasıl görüyorsunuz?


Baba olarak gördüğüm sayın Binali Yıldırım'la seçim çalışmalarında beraber çalıştık. Kendisi belediye başkanlığı sürecinde bu şehre büyük faydalar sağlayacak 1414 proje hazırladı. Belediye Başkanı olsaydı İzmir şantiyeleriyle gelişmenin ilk adımını atmış olacaktı. Varyant'tan İzmir'e her baktığımda iç çekmek zorunda kalıyorum. CHP'li belediyelere baktığımızda ise başarılı olarak çalışan belediyeleri de var. Açık konuşmam gerekirse Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'yı başarılı bulurken, Buca Belediye Başkanı Levent Priştina'yı başarısız buluyorum. Aziz Kocaoğlu ise üst üste 3. dönemini yaşıyor. Ancak İzmir hala kötü kokusuyla ve arsenikli suyuyla meşhur. Bazı ufak düzenlemeler var fakat çok yetersiz. Konuşmaya değer bir belediye reisi ya da konuşmaya değer bir parti göremediğim için İzmirlilerin takdirine bırakıyorum. Biz 2019 seçimine odaklanmış durumdayız.


Bu bir devrim değil


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin devrim olarak gösterdiği ulaşım düzenlemeleri hakkında ne düşünüyorsunuz?


Devrim mi yoksa rezillik mi yapıldı onu halkımızın takdirine bırakıyorum. Ben İzmir'e her geldiğimde kendi aracımı değil toplu taşıma araçlarını kullanıyorum. Halkın içine karışmayı çok seviyorum. Halkımız benimle konuştuğu zaman daima siyaset ve kent sorunlarını dile getiriyor. Engelli vatandaşlarımız ulaşım sorununu en yakından hisseden insanlar. Eğer gerekli tren, banliyo ve tramvay altyapısını kurmadan aktarma sistemine geçilirse olacağı budur. Burası Londra, Paris, St. Petersburg, Moskova değil. Burası İzmir. Burası Türkiye'nin en büyük köyü! Bu bir devrim değildir. Sayın Kocaoğlu kendisini Atatürk ya da Recep Tayyip Erdoğan sanmasın. Gülerler kendisine. Ben gülüyorum zaten. Kendisine beslediğim tek saygı, halkımızın oylarıyla başkan seçilmesi nedeniyledir. Ben 6 ay boyunca bütün işimi gücümü bırakıp, tek bir kuruş maaş almadan çalışmaya, İzmir'i engelsizleştirmeye hazırım. 4 profesörü fuar alanında oturtup, şarap içerek kongre yapılmaz. Kongrenin nasıl olduğunu 2002'den beri yaptığımız kongrelerle gösterebiliriz. 4 kere randevu talebimiz oldu ancak hepsi reddedildi. CHP 1923'ten bu yana hiçbir gerekçe sunmadığı gibi başvurularımızı da gerekçesiz olarak reddetmiştir.


Genel seçimlere az bir zaman kaldı. Yerel seçimlerde İzmir'de AK Parti'nin daha fazla ilçede önde olduğunu gördük. Aynı ivme ile genel seçimlere girebilecek misiniz? Son dönemdeki olaylar partinizi nasıl etkileyecek?


Sayın Ahmet Davutoğlu 2002'den bu yana partimiz içerisinde aktif görev almış ve Dışişleri Bakanlığı döneminde dünya siyasetine yön vermiş kişilerden biridir. Ayrıca unutulmaması gereken bir şey daha var. Lozan Barış Antlaşması'nı imzalayanlar 2. Dünya Savaşı'nda birbirlerine girdiler. Cemaat ile AK Parti arasındaki durum da buna benzemektedir. Bir Başbakan'ın o ülkedeki herkesle dost olması çok normaldir. Bu bağlamda cemaatin bu minimalize edilmiş halinin seçimlerde herhangi bir etkisinin olmayacağına inanıyorum ki ben camideki cemaatten başka cemaat tanımak istemiyorum. 2015'te doğru milletvekilleri adaylarıyla, kente katkı sağlayabilecek olan ve Türkçe konuşabilen adaylarla başarıya ulaşabiliriz. İzmir Cumhuriyet'in kalesidir. Hakkari Yüksekova neyse İzmir Konak da odur. Bu konuya böyle bakmamız geliyor. Tek başına iktidara geleceğimiz konusunda bir şüphem yok.


AK Parti'nin İzmir vekilleri konusunda ne düşünüyorsunuz?


Binali Yıldırım'ı bir İzmir milletvekili olarak çok başarılı buluyorum. Kente sürekli gelen, nabız yoklayan, organizasyonlara düzenli katılan bir vekil. Bunun dışında 3 dönem kuralının da etkisi olarak İzmir'den Ankara'ya yeni yüzleri göndereceğimize inanıyorum.


Kaç yeni yüzün katılacağını düşünüyorsunuz?


3 ya da 4 yeni yüzün katılacağını düşünüyorum.


Yakın dönemde, Ocak ayında AK Parti İzmir İl Başkanlığı genel kurul gerçekleştirecek. Bu kurulun nasıl olacağını düşünüyorsunuz?


Mevcut yönetim Genel Merkezimiz tarafından atanmış Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde partimizi en iyi şekilde temsil etmesi beklenen bir yönetimdi. Sayın Delican çok beyefendi bir insan. Ancak siyaset masaya el vurmayı gerektirir. Liderimiz de bunun en büyük örneğidir. Sayın Delican'ın tekrar aday olup olmayacağını bilmiyorum. Tüm ilçe kongreleri tamamlandıktan sonra il kongremiz gerçekleştirilecek. Umarım İzmir için hayırlısı olur. Engelli haklarını önemseyen, Genel Merkezimizle uyum içerisinde çalışan, küstürmeyen ve konuşabilen bir yönetimle AK Parti İzmir'de 20-25 milletvekili çıkarabilir.


Yenigün


Geri Dön