25 / 04 / 2024

İzmir'de evler günlük olarak kiralanıyor!

İzmir'de evler günlük olarak kiralanıyor!

İzmir'in sağlık kuruluşlarının merkezi haline gelen Konak'taki Kahramanlar semtinde ev sahipleri ve emlakçılar hasta yakınlarına günlük ev kiralayarak yeni bir sektör oluşturdu. İzmir'de evler artık günlük olarak da kiralanabiliyor.



İzmir'in sağlık kuruluşlarının merkezi haline gelen Konak'taki Kahramanlar semtinde ev sahipleri ve emlakçılar hasta yakınlarına günlük ev kiralayarak yeni bir sektör oluşturdu. Bölgedeki hastanelerde yakınları olan kişiler, tedavi süresince otellerin yetersiz veya yüksek ücretli olması nedeniyle bu evleri tercih ediyor. Son 2-3 yıldır bu sistemin yaygınlaştığını, 100'e yakın evin günlük 80 liradan başlayan fiyatlarla kiraya verildiğini dile getiren  İzmir  Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, ev sahipleri için bu yöntemin gelir kapısı haline geldiğini söyledi.


Kentin önemli sağlık kuruluşlarının bulunduğu, Ege Bölgesi'nin yanı sıra Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden de hastaların tedavi için geldiği Kahramanlar'da hasta yakınları yeni bir sektör oluşmasına yol açtı. Özellikle dar gelirli hasta yakınlarının tedavi süresince hastane yakınındaki ev ve odalarda, en az 3, en fazla bir haftalık kiralamalar yaptığı ve bundan hem kiralayanın, hem de ev sahibinin memnun kaldığı belirtildi.


100'e yakın ev kiralanıyor

İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Bir kalp hastası Kahramanlar'a geldiğinde yanında en az 3-4 kişi oluyor. Çevredeki oteller kişi başı en az 100 liralık fiyat isteyince ve tedavi süresi bir kaç günü aşınca rakamlar astronomik boyuta ulaşıyor. Bu nedenle özellikle son yıllarda çevrede bulunan ev sahipleri evlerine tadilat yaptırarak hasta yakınlarına kiralamaya başladı. Şu an bölgede 100'e yakın ev bu şekilde kiralanıyor" dedi. Bölgede 3+1 evinin diğer odalarını kiraya veren kişiler bile olduğunu belirten Güleroğlu, "Kişi evinin bir odasında kendi kalıyor, diğer odaları hasta yakınlarına kiraya veriyor. Bugün bir oda fiyatı 80 liradan başlıyor ve 150 liraya kadar çıkıyor" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön