24 / 04 / 2024

İzmir'de gayrimenkul sektörünü kentsel dönüşüm hareketlendirecek!

İzmir'de gayrimenkul sektörünü kentsel dönüşüm hareketlendirecek!

İzmir'de gayrimenkul sektörünü kentsel dönüşüm hareketlendirecek İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı ve şehirdeki gayrimenkul piyasası hareketlendi. ERA Türkiye Franchise Satış ve Geliştirme Direkrtörü Kadir Tümen konuyu değerlendirdi.



ERA Türkiye Franchise Satış ve Geliştirme Direkrtörü Kadir Tümen, kentsel dönüşüm çalışmalarının önemine dikkat çekerek, "İzmir, konut sektörü açısından önemli bir gelişme potansiyeli taşıyor. 


Özellikle şehir merkezindeki çarpık yapılaşma öncellikli kentsel dönüşüm çalışmaları tetikleyecek daha sonrasında ise piyasa dinamikleri  İzmir  gayrimenkul piyasasını fazlasıyla hareketlendirecek. 2015 yılında 35 bin konut ihtiyacı olan İzmir'de, kentsel dönüşüm kaynaklı konut ihtiyacı ise 10 bin. Yeşildere, Uzıuıdere, Bayraklı, Bornova, Gaziemir, Örnekköy, Buca ve Balçova kentsel dönüşün! projelerinin en fazla yaşanacağı bölgeler" dedi. 


İzmir'in Türkiye genelinde en çok bireysel konut kredisi kullanılan üçüncü il olduğuna dikkat çeken Tümen, "Türkiye genelinde kullanılan konut kredilerinin toplami 81 milyar TL, İzmir'de ise 6.1 milyar TL ve toplam konut kredileri içindeki payı ise yüzde 7.53. İzmir bu payı ile sahip olduğu potansiyeli de yansıtıyor" diye konuştu.


Dünya


Geri Dön