26 / 04 / 2024

İzmir'de hasta ve hasta yakınları için konukevi yapılıyor

İzmir'de hasta ve hasta yakınları için konukevi yapılıyor

"Hasta ve Hasta Yakınları İçin Destek Projesi" kapsamında planlanan Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi'nin temeli atıldı



Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Hastanesi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİTVAK) ile Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü iş birliğinde yürütülen "Hasta ve Hasta Yakınları İçin Destek Projesi" kapsamında planlanan Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi'nin temeli atıldı.  İzmir  Valisi Cahit Kıraç, EÜ Hemşirelik Yüksek Okulu yanındaki alana yapılacak konuk evinin temel atma töreninde, insanların sağlıklarını korumasının önemine dikkati çekti.

Hastanelere ihtiyaç bulunduğunu belirten Vali Kıraç, "Önce insanların morallerinin iyi olması, aldıkları hizmetten tatmin olması gerek" dedi. Kıraç, devlet temsilcisi olarak her güzel işte ellerinin bulunduğunu, sosyal sorumluluk anlayışı yüksek projelerin desteklenmesi gerektiğini bildirdi.

-KOCAOĞLU-
Projeye katkı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesinin Başkanı Aziz Kocaoğlu da hep "dört başı mamur bir iş olsun" anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi. EÜ Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinin (EBİLTEM) kullanımı için de bir bina yapmayı düşündüklerini, ancak üniversiteden sunulan projenin
yüksek maliyetli olduğunu dile getiren Kocaoğlu, maliyetin düşürülmesi halinde katkıda bulunabileceklerini kaydetti. Hasta ve hasta yakınlarının barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla planlanan 40 odalı konuk evi, 100 yatak kapasiteli olacak ve yılda 20 bin kişiye hizmet verecek.
AA


Geri Dön