25 / 04 / 2024

İzmir'de hazineye ait 16 milyon metrekarelik arazi satışa çıkarıldı!

İzmir'de hazineye ait 16 milyon metrekarelik arazi satışa çıkarıldı!

Hazineye ait tarım arazilerinin satışıyla ilgili başvuru tarihi sona erdi. İzmir'de 16 milyon metrekare tarım arazisi kulanıcılara veya hak sahiplerine satılacak.



İzmir Defterdarı Tamer Utkucu, uygulamanın hazineye para kazandırmaktan çok, sosyal bir boyutu olduğunu söyledi.  


2 bin 737 başvuru 


16 milyon metrekare tarım arazisi için İzmir'de 2 bin 737 kişinin başvurduğunu belirten ve metrekare fiyatının ortalama 5 bin lira olduğunu dile getiren Utkucu, "Şu anda başvuruları değerlendiriyoruz. Başvuruların gerçek hak sahibi olup olmadıkları konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra yaklaşık olarak 75 milyon liralık bir satış tahmin ediyoruz. Öte yandan başvuru süresinin de uzatılmasını bekliyoruz" dedi.  


Sosyal proje 


Utkucu bu uygulamanın satıştan çok bir sosyal proje olduğunu belirterek "Burada çiftçimizin kendi mülkünde tarımın yapmasını önemsiyoruz. Kiralama veya arada bir sözleşme olmadan bu arazilerin kullanılması çiftçimizinde mağdur olmasına neden oluyor. Özellikle kendi mülkü olmayanlar için destekleme pirimlerinden hibe kredilerden faydalanamıyorlar. Arazilerin toplulaştırılması yönüden de önemli bir adım. Burada satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 50'si olarak belirlendi. Peşin ödemede yüzde 20 indirim uygulanacak. Satış bedeli 6 yıl faizsiz olarak 12 taksitle ödenebilecek" dedi. 


Yeni Asır


Geri Dön