25 / 04 / 2024

İzmir'de herkes davaların sonucunu bekliyor!

İzmir'de herkes davaların sonucunu bekliyor!

Yaklaşık 8 yıl önce planlan İzmir Kent Merkezi projesi, peş peşe açılan davalarla çıkmaza girdi. Yatırımcılar ve İzmirliler hukuki sürecin bir an önce bitmesi için gün sayıyor



Yaklaşık 8 yıl önce planlan  İzmir  Kent Merkezi projesi, peş peşe açılan davalarla çıkmaza girdi. Yatırımcılar ve İzmirliler hukuki sürecin bir an önce bitmesi için gün sayıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2003 yılında hazırlanarak uygulayama geçileceği sırada İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Yüksel çakmur"un itirazları ve açtığı davalarla 8 yıldan bu yana bekleyen proje, yeni açılan davalarla beklemeye devam ediyor.
Hazırlanan ˜İzmir Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı"na göre, söz konusu alanda turizm ve iş merkezleri ile alışveriş ve eğlence merkezleri kurulması ve kültür-sanat yapılarının yer alması planlanıyor.
İzmir Yeni Kent Merkezi"nin, son yıllarda hızla kabuk değiştiren kentin siluetini değiştirip milyarlarca dolarlık yatırımı İzmir"e çekecek œyeni bir yaşam alanı olması hedefleniyor. Söz konusu alanda oluşturulacak Yeni Kent Merkezi"nin, hem kente yatırımcı getirmesi hem de istihdam problemine büyük ölçüde çözüm getirmesi bekleniyor.
Öte yandan İzmirliler"in hevesle beklediği ve kentin kalbi konumundaki Alsancak Limanı ile Karşıyaka Turan arasındaki 550 hektarlık alanı kentin ˜turizm-ticaret, fuarlar-kongreler ve kültür-sanat kenti" olma vizyonu doğrultusunda planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi"nin bu kararı Yüksel çakmur tarafından açılan davalarla engellenmeye devam ediyor. Yatırımları ˜ölü" olarak değerlendiren çakmur, kent merkezine yapılması planlanan yapının fabrika olması durumunda inşaatta kazma ve kürekle ilk çalışanın kendisi olacağını ifade ediyor.

Yatırımcılar beklemede
Bölgede Sur Yapı-Torunlar-Hayat Kimya ortaklığı, Folkart, Megapol, Sabancı Grubu, Kula Mensucat, Altınbaşak, Tariş, Rönesans-Tekfen OZ, İş GYO ve Emay İnşaat gibi büyük şirketlerin dev gayrimenkul projeleri bulunurken peş peşe açılan davalarla projenin bekliyor olması, yatırımcıları tedirgin ediyor.
Projeyi, kentin gelişiminde œdönüm noktası olarak gören İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise kente yatırımcı çekmek için hukuki sürecin mutlaka tamamlanması gerektiğinin altını çiziyor. Başkan Kocaoğlu yaptığı açıklamada, œYeni Kent Merkezi"ne yatırım yapmak isteyen çok büyük kuruluşlar şu anda beklemede. Biz yatırımcıların önünü açmak için Yeni Kent Merkezi"nin jeolojik etüdlerini de tamamladık. Hedefimiz bu alanın kentin gelişmesi için sağlıklı bir şekilde planlanmasını sağlamak. Bu plan onaylandığı andan itibaren, Yeni Kent Merkezi bölgesinde 8-10 büyük yatırım birden başlayacak. Sadece 28 dönümlük bir yerde 300 milyon dolar civarında bir yatırım olacak diye konuştu.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön