18 / 04 / 2024

İzmir'de icradan 2 milyon 525 bin TL'ye satılık fabrika!

İzmir'de icradan 2 milyon 525 bin TL'ye satılık fabrika!

Kemalpaşa İcra Müdürlüğü, İzmir İli, Kemalpaşa İlçesi, Ulucak Köyü, Hayıtlıkır Mevkii, 495 ada, 7 parselde yer alan 9 bin 699 metrekare betonarme fabrika ve arsası vasıflı taşınmazları satışa sunuyor



Kemalpaşa İcra Müdürlüğü,  İzmir  İli, Kemalpaşa İlçesi, Ulucak Köyü, Hayıtlıkır Mevkii, 495 ada, 7 parselde yer alan 9 bin 699 metrekare betonarme fabrika ve arsası vasıflı taşınmazları satışa çıkardı.

Dosya No: 2010/2205 Talimat.

ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ:

1- İDARİ ve SOSYAL BİNA: İdari bina 2 katlıdır. Dış cephe kaplaması yapılmıştır. Zemin katta ana merkez odası olarak kullanılan bölüm, muhasebe odası, büro olarak kullanılan 4 oda, mutfak ve 2 adet banyodan oluşmaktadır. Giriş teşhir bölüm olarak kullanılmaktadır. Zeminler granit ve dekoratif seramik kaplamalı, asma tavanlı, tavandan ısıtmalı ve havalandırmalı, duvarlar saten boyalı, kapı ve pencere alimünyum doğramadır. Kapılar Amerikan kapıdır. Mutfak, zemin seramik, duvarlar tavana kadar fayans ve hazır mutfaklıdır. 2 adet banyo-WC zemin seramik, duvarlar tavana kadar fayans, klozet ve dolaplı lavabo mevcuttur. 1. kata granit kaplamalı merdiven ile çıkılmaktadır. Girişte bekleme salonu olarak kullanılan geniş bir antre, 2 adet idareci odası, 1 toplantı salonu ve 1 adet arşiv odası bulunmaktadır. Zeminler halı kaplı, duvarlar saten boyalı, asma tavan, tavandan ısıtmalı ve havalandırmalı, kapılar Amerikan kapıdır. Yapının tamamında kullanılan malzeme ve işçilik 1. sınıftır ve halihazırda oldukça bakımlı durumdadır.

2- DEPOLAMA BÖLÜMÜ: 1. Depo Binası. Tek katlıdır. Betonarme yapıdır. çatı, çelik makaslar üzerine oturtulmuş etemit kaplı, dış cephe ve iç cephe sıvalı ve boyalı, zemin beton ve iki adet demir kapı mevcuttur. Bakımlı ve kullanılır durumdadır. 2. Depo Binası Tek katlıdır. Betonarme yapıdır. 1. Deponun bitişiğindedir. Islanmaması gereken malzemelerin depolandığı bölümdür. çatı, çelik makaslar üzerine oturtulmuş eternit kaplı, dış cephe ve iç cephe sıvalı ve boyalı, zemin beton ve 4 adet demir kapı mevcuttur, bina içinde 3 Bölüm halinde arşiv odası bulunmaktadır. Bakımlı ve kullanılır durumdadır. Yapı etrafına yapılmış yükleme rampalarının önlerinde amacına hizmet edecek büyüklükte demir doğrama sevkıyat kapıları mevcuttur. Eski olan bu bölümün bakım ve kısmi onarımı gereklidir.

3- YEMEKHANE BÖLÜMÜ: 2. Deponun bitişiğindedir. Betonarme olarak yapılmıştır. Mutfak ve yemek salonundan oluşmaktadır. Zemin seramik, duvarlar badanalı, asma tavanlı, tavandan ısıtmalı ve havalandırmalıdır. Kapılar demirdir. Mutfak, zemin seramik, duvarlar tavana kadar fayans, hazır mutfaklıdır. Yemekhane girişinin bitişiğinde WC bulunmaktadır.

4- SUNDURMALAR: Depolama ve üretim bölümüne bitişik yapılmış olan iki adet sundurma mevcut olup çelik konstrüksiyon olarak yapılmış olan her iki sundurmanın da cepheleri açık, zemini beton ve çatısı eternit ve altında mantar levhalar kaplıdır.

5- çEVRE DÜZENLEMESİ: Ana girişte bahçe mevcuttur. Yan parsel ile tel örgüyle ayrılmıştır! Tel örgü boyunca 2-3 metrelik yeşil alan olarak bırakılmış ve geri kalan alan betonlaşmıştır.

MUHAMMEN BEDELİ: Satışa konu taşınmazın değeri Kemalpaşa İcra Hukuk Mahkemesi'nin 2010/97 Esas, 2011/4 Karar sayılı kesin kararı ile belirlenen toplam 2.525.620,00.TL değer üzerinden satışa çıkarılmıştır.

SATIşž şžARTLARI:

1- Taşınmazın birinci satışı 19/04/2011 Salı günü, taat 10.20-10.30 arasında KEMALPAşžA BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTI SALONUNDA KEMALPAşžA/İZMİR adresinde açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla, taşınmazın ikinci artırması 29/04/2011 Cuma günü, saat 10.20-10.30 arasında KEMALPAşžA BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTI SALONUNDA KEMALPAşžA/İZMİR adresinde açık arttırmaya çıkarılacaktır, ikinci arttırmada ise rüçhanlı alacaklılar varsa alacaklara mecmuunu ve tahmin edilen kıymetin %40'ını satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.

2- Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin %20'si nisbetinde nakit veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde lÜ®Kmd. 130 gereğince 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale damga vergisi, KDV, tapu alım harcı ve masraftan, gayrimenkulun teslim masraftan alıcıya aittir. Tapu satım harcı,
taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler ile delialiye resmi satış bedelinden ödenir.

3- Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya llK.md. 130'uncu maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadırlar.

4- ipotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin(*) ve irtifak hakkı sahiplerinin bu gayrimenkul üzerindeki haklannı hususiyle faiz ve masrafa dair iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içerisinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu siciliyle sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

5- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içerisinde ödertmezse llK.'nin 133. maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve temerrüd faizinden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir. Bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

6- İşbu satışın gazetede yayınlanan ilanı, tapuda adresi olmayanlar için 1İK. m. 127 gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan ve tebliğ olunur.

7- şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairemizde açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderacaatmı kabul etmiş sayılacaktan, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/2205 sayılı dosyanumarasıyla müdürlüğümüze başvurmalan ilan olunur.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön