16 / 04 / 2024

İzmir'de icradan 492 bin TL'ye satılık tarla ve depo!

İzmir'de icradan 492 bin TL'ye satılık tarla ve depo!

Menderes İcra Müdürlüğü, İzmir İli, Menderes İlçesi, Ataköy Köyü, Döşeme Mevkii, 625 parselde yer alan 4 bin 625 metrekare tarla ve üzerindeki istasyon binası, 2 gölgelik, depo ve kanopiyi satışa sunuyor



 T.C. MENDERES İCRA MODÜRLÜGÜ'NDEN TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

Dosya No:2010/1077 Talimat

A- SATILMASINA KARAR VERİLEN TAşžINMAZIN CİNSİ, KIYMETİ, ADEDİ, EVSAFI:

1-TAşžINMAZ: Tapu Kaydı:
İzmir ili, Menderes ilçesi, Ataköy köyü, Döşeme mevkii, 625 parselde kain 4.625,00 m2 yüzölçümlü, 7 cilt, 625 sayfa, Tarla ana taşınmaz niteliğinde. (Tam hissesi)

Özellikleri: Taşınmaz Menderes-Ahmetbeyli arasında ana cadde yol üzerinde Benzin istasyonudur. Faal değildir. Taşınmaz içinde;

1- İstasyon binası: Betonarme tarzında yapılmıştır. Tavan taş yünü asma tavan ile kapatılmıştır, üzeri teras çatı şeklindedir. Dış cephe doğramaları aliminyum doğramadan yapılmıştır. İçinde market+ ofis bulunmaktadır. Tabanlar seramik ile kaplanmıştır. Alanı 120,00 m2 dir.

2-Gölgelik : İskeleti çelik konstrüksiyon olup üzeri eternit ile kapatılmıştır. Alanı 35,00 m2 dir.

3-Depo : Tek katlı basit yapıdır. Doğramaları demir doğramadan yapılmıştır. Üzeri eternit ile kapatılmıştır. Alanı 14,00 m2 dir.

4-Tek katlı yığma tarzında yapılmış bir yapıdır. Üzeri eternit ile kapatılmıştır. Dış cephe doğramalan ahşaptır. Yapı salon-mutfak-iki oda- banyo, wc'den ibarettir. Tabanlar karo plaka ile döşelidir. Tavan dırolit ile kapatılmıştır. İç kapılar ahşaptır. Bina alanı 60,00 m2 dir.

5-Gölgelik: 100 lük demir borudan iskeleti yapılmış, üzeri trapez oluklu galvaniz ile kapatılmıştır. Alanı 21,00 m2 dir.

6- Tek katlı yığma tarzında yapılmış bir yapıdır, üzeri eternit ile kapatılmıştır. Dış cephe doğramaları ahşaptır. Yapı salon-mutfak-iki oda- banyo, wc'den ibarettir. Tabanlar karo plaka ile döşelidir. Tavan dırolit ile kapatılmıştır. İç kapılar ahşaptır. Bina alanı 72,00 m2 dir.

7- Tek katlı yığma bir yapıdır. Dış cephe doğramaları demir doğramadan yapılmıştır. Üzeri eternit ile kapatılmıştır. Tamirhane ve lastik bölümü olarak yapılmıştır. Alanı 23,00 m2 dir.

8-Kanopi :170,00 m2 dir. Taşınmazın ulaşım imkanı kolaydır. Belediye hudutları içinde olduğundan Belediyenin tüm hizmetlerinden yararlanacak konumdadır. Satışa konu taşınmazın geometrik şekli , alanı, konumu, merkezi yerlere mesafesi, ulaşım imkanları, belediye hizmetlerinden yararlanma durumu ile aynı muhitteki serbest piyasa arsa ve bina alım satım bedelleri dikkate alınmak suretiyle satış konusu taşınmazın ve üzerinde bulunan inşai muhtesatların tam hissesinin satışa esas değerinin 492.500,00-TL ,- kanopi ve 2 adet 4'lü pompa , 2 adet 2'li pompanın değeri ise 100.000,00-TL olarak bilirkişice kıymet takdirinde tespit edilmiştir. (*Kanopi ve 2 adet 4 lü pompa, 2 adet ikili pompa satışa dahil değildir.)

İmar Durumu : Onaylı 1/25000 ölçekli izmir Kentsel Bölge İmar Planı içinde tarım niteliği korunacak alan içinde kalmaktadır, imar durumuna ilişkin bilgiler icra dosyasında mevcuttur.

Muhammen Bedeli: Taşınmazın ve üzerinde bulunan inşai muhtesatlann tam hissesinin satışa esas muhammen değeri 492.500,00-TL'dir.

SATIşž şžARTLARI

1- Satışa çıkarılan taşınmazın; Birinci Arttırması 15/03/2011 Salı günü saat 10.00-10.10 kadar MENDERES İCRA MÜDORLUĞO MENDERES/İZMİR adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60'nı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuu ile satış ve paylaştırma masraflarını geçmek şartı ile en çok artırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile , İkinci Arttırması 25/03/2011 Cuma günü saat 10.00-10.10 kadar MENDERES İCRA MÜDÜRLÜĞO MENDERES/İZMİR adresinde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da tahmin edilen değerin %40'nı bulduğunda ve rüçhanlı alacaklıların varsa alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20 nispetinde nakit veya bu miktar kadar milli bir bankanın kesin ve süresiz teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale damga vergisi, tapu alım harç ve masrafları, gayrimenkul teslim masrafları ile KDV alıcıya aittir. Tellaliye, Tapu satım harcı, taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (+) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde Müdürlüğümüze bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra iflas Kanununun 133.maddesi gereğince ihale fesh edilir. İki ihale arasındaki farktan ve temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için Müdürlüğümüzde açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- işbu ilan, tapuda adresi bulunmayan ve/veya tapuda kayıtlı adreslerinde bulunamayan ve adli tebligatı iade olan tüm ilgililere tebliğ yerine kaimdir.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/1077 Talimat sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 21.01.2011


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön