26 / 04 / 2024

İzmir'de icradan 786 bin TL'ye satılık Levanten Evi!

İzmir'de icradan 786 bin TL'ye satılık Levanten Evi!

İzmir 16. İcra Dairesi, İzmir İli, Alsancak Mahallesi, 1217 ada, 4 parselde yer alan 186 metrekare alanlı kargir evi satışa sunuyor. Levanten Evi de denilen ve eski eser ve tarihi eser niteliğindeki evin tahmini bedeli 786 bin TL



İzmir 16. İcra Dairesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. İZMİR 16. İCRA DAİRESİ
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO : 2009/16359 E.    

Satılmasına Karar verilen gayrimenkulün cinsi, kıymeti, evsafı:

TAPU KAYDI: Tapunun İzmir, Alsancak mah.,1217 adada bulunan 186,50m2 alanlı, 4 "parselde Kargir ev niteliği ile kayıtlıdır.

İMAR DURUMU: TMI ticaret seçenekli konut bölgesinde kalmakta bitişik nizamda H:9.80 mt gabarili 3 kat inşaat müsadeli olup, eski eser,eski eser bitişiği,eski eser karşısı ve korunacak sokak cephesinde olduğundan her türlü inşaat için İ.K.T.V.K.B. kurulundan izin alınması gerekmektedir.

ADRESİ: Gazi Kadınlar sokağı No: 19 Alsancak-İzmir adresinde,

ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ: Bodrum+zemin+1. katlı çatısı ahşap malzeme üzeri Marsilya tipi kiremit kaplı,dubleks katı ahşap cumbalı olarak inşa edilmiştir.Bodrum kata dıştan harici kapı ile girilmekte ve depo tarzında kullanılır durumdadır.Zemin katta salon,oda mutfak,wc-lavabo içten dubleksi temin eden ahşap merdivenle çıkılan üst katında antre,4 oda,wc-banyo yer almaktadır.Taşınmaz Levanten Evi de denilen ve  İzmir  Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından,eski eser ve tarihi eser niteliğinde ve 2.grup korunması gerekli Kültür Varlığı olarak da ilan edilen bir bina olup taşınmaz tapuda da kayıtlı olan bu şerhleriyle birlikte satılacaktır. Eski kesme taş bina ve ahşabın bir sanat eseri olarak işlenmesinden sağlamlığından dolayı da bugüne kadar ayakta kaldığı görülmüştür.Binanın aslına uygun olarak bakım ve onarımı yapılmış olup CAFE/BAR olarak işletilmekte olduğu görülmüştür.Binanın önceleri şarap mahzeni olarak kullanılan bodrum katında dekoratif çalışmalar yapılmış ve üst katlarla birlikte işletmeye açılmış olup .yüksek giriş katının zeminleri cilalı ahşap malzemeler ile tavanı da aynı ahşap işlemelerle kaplamalıdır. Mutfak kısım,arka bahçe teras kısmı,ahşap merdivenle çıkılan üst katta 4 odanın bulunduğu tuvalet ve lavaboların yeniden yapılmış olduğu görülmüştür. Ayrıca oluşturulan teras katta da servis yapıldığı görülmüştür. Binanın yeni sağlamlaştırma ve orjinaline uygun biçimde dekoratif düzenlemelerle yenilenmiş olduğu görülmüştür. Tarihi eser ve korunacak bina kapsamında olduğu ve korunacak sokağa cepheli olduğu,bitişik nizamda yer alıp sağ ve solunda bulunan yapıların da tarihi eser niteliğinde olduğu görülmüştür.Kullanım alanı takriben brüt 400 m2 olup, kagir olarak inşa edilmiş .duvarlar özel çelik malzemelerle sağlamlaştırılmıştır. 3 salonun tavanları el sanatları ile hazırlanmış altın yaldız kullanarak işlenmiştir.Diğer koridorları,mutfağı,yemek bölümü ile asma balkon ve bahçe zeminleri mermer ile düzenlenmiş mutfak bölümü birbirini takip eden üç kısımdan meydana gelip,oıta salonda orijinal olabilecek el yapımı yekpare mermerden işlenmiş şömine mevcuttu r.Düzenlenmiş kiler ve depo birimleri de yer almakta olup .tamamen turistik restaurant, cafe/bar ve özel klüplerin yer aldığı sokakta bulunmakta ve yine aynı amaçla hizmet edebilecek bir bina/tesis ve işletme olarak kullanılmaktadır.Her çeşit Belediye altyapı tesisine sahiptir.Merkezi yerlere yakın olup,30 mt ileride Kıbrıs Şehitleri cad.,85 mt.ileride Salih işgören ilköğretim Okulu.75-150 mt.ileride Cumhuriyet Bulvarı Atatürk Bulvarı ve İzmir Körfezi ile Alsancak vapur iskelesi mevcut olup,iyi ve sakin mevki şartlarına haiz,tamamen yola cephelidir.

MUHAMMEN BEDELİ : İzmir 10. İcra Hukuk Mahkemesi' nin 27.10.2010 tarih, 2010/999 E -2010/1031 K. Sayılı kararı ile kesin olarak arsa dahil olmak üzere 786.000.- TL değerindedir ve bu değer üzerinden satışa çıkartılmıştır.

SATIŞ ŞARTLARI:
1- Taşınmazın birinci satışı 17/05/2011 günü olup: satış; saat 10.00 'dan 10.10 'e kadar, İzmir 16. İcra müdürlüğü - /İzmir adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 'ini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla ikinci artırma günü: 27/05/2011 tarihinde saat: 10.00 'dan 10.10 'a kadar, İzmir 16. İcra müdürlüğü-İzmir adresinde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. İkinci artırmada ise rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve tahmin edilen kıymetin % 40 'nı ve satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın kesin ve süresiz teminat mektubu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. İhale damga vergisi,KDV,tapu alım harcı ve masrafları .gayrimenkulün teslim, masrafları alıcıya aittir.Tapu satım harcı .taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler ve tellaliye resmi satış bedelinden ödenir.

3- Taşınmazı satın alanlar ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile satış bedelini derhal veya İİKmd.130 gereğince verilen süre içinde nakden ödemek zorundadırlar.

4- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin ve irtifak hakkı sahiplerinin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarım dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

5- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir iki ihale arasındaki farktan ve temerrüt faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir. Bu fark varsa öncelikle yatırılan teminattan tahsil edilir.

6- İşbu satış ilanı ilgililerin tapu kaydında yazılı adreslerine tebliğe gönderilmiş ancak adreste tebligat yapılamaması halinde ve adresleri tapuda kayıtlı olmayanlar içinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

7- Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

8- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda numarası yazılı dosya numarasıyla (2009/16359) müdürlüğümüze başvurmaları ilân olunur.

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
*: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64 e karşılık gelmektedir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön