25 / 04 / 2024

İzmir'de icradan 840 bin TL'ye satılık imalathane!

İzmir'de icradan 840 bin TL'ye satılık imalathane!

İzmir 7. İcra Müdürlüğü; İzmir, Bornova'da yer alan imalathaneyi 840 bin TL'ye satıyor. 3 bin 923 metrekare alan üzerinde kurulan imalathanenin ihalesi 7 Haziran 2011 günü açık arttırma suretiyle gerçekleştirilecek...



 
Verilen ilan şu şekilde;

SATILMASINA KARAR VERİLEN TAŞINMAZIN CİNSİ, NİTELİĞİ, KIYMETİ, ADEDİ, ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ:
izmir, Bornova, Çamdibi Mahallesi, 12 pafta, 1650 parselde kayıtlı 3923 metrekare yüzölçümlü arsada 32840/416000 arsa paylı, 1. kat ,19 bağımsız bölüm numaralı imalathane 5615/1 Sokak No:28 K: 1/3 Bornova-İZMİR adresindedir.

Taşınmaz, Fatih Caddesine 100 metre mesafededir. Alt yapı ve belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır, işyerlerinin yoğun olarak bulunduğu mevkidedir. Alışveriş merkezlerine yakınındadır. Ulaşımı kolaydır. Ana yapı betonarme yapıdır. Asansör vardır, işyeri 1150 metrekare net alanlıdır. Yerler karo plaka kaplı, duvarlar sıvalı ve badanalıdır. Doğramaları alüminyumdur, işyerinde mutfak, işçi soyunma, giyinme odaları ve wc mahalle
vardır. Giriş kısmında idare, muhasebe ve sekreter odaları vardır. Elektrik ve suyu mevcut olup, konumu iyidir. % 10 yıpranması mevcuttur.

İMAR DURUMU: Söz konusu parsel, Yeni imar planında kentsel çalışma alanında kalmakta olup, lejant dahilinde inşaat yapılabilir. Hudut tesbiti yapılacak olup, imar hattı talebi icap etmektedir. 23.maddeye tabidir. TAKS:0.5, KAKS: 1.50'dir. inşaat nizamı ve nisbeti, kat adedi, bina yüksekliği ve derinliği TAKS ve KAKS oranına göredir. Ön ve arka bahçe mesafesi 5.00 metre yapı yaklaşma sınırıdır. Komşu mesafeler TAKS ve KAKS oranına göredir.

Takdir olunan değer: 840.000.00.- TL (SEKİZYÜZKIRKBİN TÜRKLİRASI)

SATIŞ ŞARTLARI:
1- Satış 07/06/2011 SALI günü saat 11.00'dan H.KKa kadar  İzmir  7. İcra Md.-İZMİR adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60im ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamlı
ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmakfartı ile 17/06/2011 CUMA günü saat 11.00 dan 11.10'a kadar İzmir 7. İcra Md.-İZMİR adresinde ikin
artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla kıymetin % 40'nı bulduğunda ihale olunur.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süı verilebilir. Damga vergisi, tapu alım harç ve masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, tapu satım harcı, birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tap sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinde müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- işbu ilan İİK. nun 127. maddesi gereğince tapuda adresi bulunmayan ve/veya tapuda kayıtlı adreslerinde bulunamayan ilgililere tebliğ yerine kaimdir

7 - Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin izmir 7. icra Md. 2011/2047 ESAS dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(İİKm.126)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Dosya No: 2011/63 TAL.


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön