29 / 03 / 2024

İzmir'de inşaat çalışmaları sırasında yol çöktü!

İzmir'de inşaat çalışmaları sırasında yol çöktü!

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde gece devam eden inşaat çalışmaları sırasında, inşaatın yanındaki yol çöktü. Çalışmaların bulunduğu bölgedeki binalar önlem amacıyla tahliye edildi.



İzmir'in Karabağlar ilçesi 3078 Sokak'ta önceki gece saat 23.15'te devam eden inşaat çalışmaları sırasında yol çöktü.


Çevre evlerde bulunan vatandaşların büyük bir panikle kendilerini sokağa attığı olay sonrası bölgeye gelen itfaiye, polis ve zabıta ekipleri çöken yolun çevresinde bulunan evleri tahliye etti. Olayın ardından inşaat sahibi müteahhit H.V.'ye ulaşılamadığı iddia edildi.


Yolun çökmesine neden olan çalışmaların 100 haneli ve 6 kat olarak planlanan bir apartman inşaatı olduğu öğrenildi. Evlerine dönemeyen yaklaşık 25 mahalle sakini geceyi sokakta geçirmek zorunda kaldı.


Duvar yapılmamış


Bölgede yaşayan Sadullah Keleş, inşaata başlandığında sorumlu firmayı uyardıklarını dile getirerek, "Bu inşaat burada bir aydır devam ediyor. Geçtiğimiz hafta biz söz konusu firmayı ve müteahhiti uyardık. Bize inşaatın yanına iki gün içerisinde istinat duvarı çekeceğini söyledi, ancak yapmadı. Daha sonra büyük bir gürültüyle yol çöktü ve şu anda evlerimize giremiyoruz" dedi. Olayın ardından Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun da bölgeye gelerek incelemelerde bulunduğu öğrenildi.


"Evlerimiz zarar gördü"


Bir başka mahalle sakini Yunus Sezginler ise, "Müteahhitin bu bölgeye nasıl ruhsat aldığını merak ediyoruz. Apartmanların hemen yanında 8 metre altında kazı çalışmaları başladı. İnşaatın çevresinde bulunan evlerin bir çoğu bu çalışmalar nedeniyle eğildi, çatladı ve zarar gördü" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön