18 / 04 / 2024

İzmir'de inşaat firmaları iflas erteleme talebiyle mahkemeye başvurmaya başladı!

İzmir'de inşaat firmaları iflas erteleme talebiyle mahkemeye başvurmaya başladı!

Yüksek faiz oranları inşaat sektörünü sert vurdu. Türkiye'de bir çok inşaat firması, yüksek faiz oranları nedeniyle zor duruma düşerken, İzmir'de son bir ayda çok sayıda firma borca batık olduğu iddiasıyla mahkemeye koştu...



Yüksek faiz oranları inşaat sektörünü sert vurdu. Türkiye'de bir çok inşaat firması, yüksek faiz oranları nedeniyle zor duruma düşerken, İzmir'de son bir ayda çok sayıda firma borca batık olduğu iddiasıyla mahkemeye koştu. Aralarında Topuz Yapı, Atak İnşaat ve Uzman Yapı'nın da olduğu çok sayıda firma iflas erteleme talebiyle mahkemeye başvurdu. Bazı inşaat firmalarına yönelik ise haciz uygulamaları başlatıldı. İnşaat sektöründe yaşanan iflas erteleme ve haciz uygulamaları sektörde büyük endişe yarattı. İflas erteleme sayesinde firmalar borçlularına karşı korunmuş oluyor. Bu da alacaklı firmaları zor duruma sokuyor. İflas erteleme uygulaması nedeniyle alacaklı birçok firmanın sıkıntıya girdiği, sektörde zincirleme iflasların yaşanabileceği belirtiliyor. Başta Bornova, Karşıyaka ve Menemen olmak üzere çok sayıda sanayi tesisi yapan ve konut projesi üreten Topuz Yapı da iflas erteleme talebiyle  İzmir  8. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu. Özellikle Bornova'da çok sayıda konut projesine imza atan Topuz Yapı, Menemen Ulukent'te de çok büyük bir konut projesini yürütüyor. 


Karşıyaka'da büyük konut projelerine imza atan Uzman Mimarlık İnşaat firması da iflas erteleme talebiyle Karşıyaka 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu. İnşaat sektörü yetkilileri, artan iflas erteleme başvurularının zaten sıkıntılı olan inşaat sektöründe sorunları daha da derinleştirdiğini ifade ediyor. Yetkililer, sektörün sağlıklı hale gelmesi için faizlerde ciddi düşüş olması gerektiğini savunuyor. 



Sinan Doğan/ Ege Telgraf





Geri Dön