25 / 04 / 2024

İzmir'de karma konut projeleri ilgi görüyor!

İzmir'de karma konut projeleri ilgi görüyor!

İzmir'in önemli inşaat şirketlerinden Yapıtsan, halen devam eden Laila Konakları, Bornova Hill Konutları, Meva Deluxe Villaları ve Bornova Penta Plus Konakları projeleri ile dikkatleri üzerine çekiyor.



İzmir'in önemli inşaat şirketlerinden Yapıtsan, halen devam eden Laila Konakları, Bornova Hill Konutları, Meva Deluxe Villaları ve Bornova Penta Plus Konakları projeleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. 2016 yılında 2 adet yeni projeye başlayacaklarını belirten Yapıtsan Yönetim Kurulu Üyesi Cem Ozakbaş,  İzmir  halkının tercihinin karma projelerden yana olduğunu söylüyor. 1995 yılında babası Ali Özakbaş ve ortaklan Hakan Gönül ile Yapıtsan İnşaat A.Ş.'vi kurduklarını belirten Cem Özakbaş. ilk projelerinin Beşe İş Merkezi ve Beşe Gıda Fabrikası olduğunu söylüyor. İnşaat sektöründe Alsancak Marks and Spencer, Alsancak İşbankası Şube Binası. Yakko binası, İzmir Özel Türk Koleji Çiğli ve Bornova kampüsü, Abalıoğlu Kemalpaşa Yem Silo ve Tesisleri, Hilton Bayraklı.  Hilton Aliağa, Kamada İzmir Oteli ve Narova gibi önemli projeleriyle tanınan Yapıtsan, bugün yeni projelerle İzmirlilere konut üretiyor. 2016 yılında 2 adet yeni projeye başlayacaklarının bilgisini veren Yapıtsan Yönetim Kurulu Üyesi Cem Özakbaş, dergimizin soruların yanıtladı: 


Yapıtsan'ın devam eden projeleri hangileri? 

Güzelbahçe'de Laila Konakları, Bornova'da Bornova Hill Konutları Meva Deluxe Villaları ve Bornova Penta Plus Konaklan bizim projelerimizden bazıları. Güzelbahçe Laila Konakları tam İzmir Çeşme Otobanı Seferihisar çıkışında, Narlıdere gişelerine sadece 5 dakikalık mesafede yer alan, 12 villadan oluşan havuzlu bir site. Villalar 420 metrekare büyüklüğünde 3 kattan oluşuyor. Bunlar hava kirliliğinden uzak konforlu villalar olarak tasarlandı. Meva Deluxe Villaları ise Bornova'nın Manisa çıkışında, Körfez manzarasına hakim bir noktada yer alıyor. Site 450 ila 700 metrekare büyüklüğündeki 9 villadan oluşuyor. Bornova Penta Plus Villaları, Bornova'nın en gözde yerlerinden olan Profesörler Sitesi mevkiinde konumlandı. Her biri 500 metrekare büyüklüğünde 5 adet villadan oluşuyor. Akıllı bina özelliklerine sahip villalar son derece lüks malzemelerle inşa edildi. Üstelik de metroya çok yakın bir konumda. 


Satışların ne kadarı gerçekleşti? 

Projelerin çoğunun imalatı bitti ve yüzde 70'i satılmış durumda. Ancak bu tür lüks yatırımların İzmir'deki dönüşü İstanbul'a göre daha geç oluyor. Buna rağmen biz tüm ürettiğimiz konutlarda donanımları yüksek tutup, bir fark yaratmaya çalışıyoruz. Sıradan olmamak, inşaat kalitesini belirleyen en önemli faktörlerden biridir diye düşünüyorum. 


İzmir halkının konut tipi tercihi nedir? 

İzmir'de konut sektörü adına çok fazla inşaat yapılıyor gözükmesine rağmen ciddi anlamda konut açığı var. Bunun nedenlerinden biri. mevcut konut stokunun ömrünü yitirmesi ve çok büyük deprem riski altında olması. Bir diğer neden ise İzmir'in çok büyük göç alması ve yapılan konutların ihtiyaca cevap verememesi. Konutlar bugünkü hızda üretilse bile bu açığın daha en az bir 20 sene süreceğini düşünüyorum. İzmir halkı şu an daha çok orta segment, sosyal olanağı fazla olan miks projelere yönelmiş durumda. Hem alım kolaylığı var hem de bu tiir projelerde sitelerden çıkmadan spor, alışveriş, sosyalleşme gibi ihtiyaçlar kolayca gideriliyor. Önümüzdeki günlerde bu tür projelerin daha da artacağını düşünüyorum. 


Önümüzdeki dönemde hangi projeleri yapacaksınız? 

2016 yılı için 2 projemiz olacak. Bunlardan biri Bornova bölgesinde 270 dairelik 3+1, 2+1, 1 + 1, stüdyo ve dükkanlardan oluşan, içinde otopark, havuz, kapalı havuz, spor tesisleri, bahçe ve ortak alanları olan miks bir proje. Diğeri ise Hatay bölgesinde 300 dairelik 4+1, 3+1, 2+1, 1 + 1, stüdyo ve dükkanlarda oluşan ve içinde otopark, havuz, kapalı havuz, spor tesisleri, bahçe ve ortak alanları olan miks bir proje. Bütün projelerimizde her zaman en iyi malzemeyi, kalitesiyle tanınmış markaları kullanıyoruz. Bu projelerimizde de aynı şekilde devam edeceğiz. 


Capital İzmir



Geri Dön