19 / 04 / 2024

İzmir'de kazılıp bırakılan yollar ne zaman tamamlanacak?

İzmir'de kazılıp bırakılan yollar ne zaman tamamlanacak?

İzmir'de kazılıp bırakılan yollar yüzünden kent çamur gölüne dönerken Çiğli'de benzer manzaralar bu kez kaldırımlarda göze çarptı. Ekol KBB Hastanesi ile Kent Hastanesi arasındaki 8019/11 sokakta kaldırımlar kazıldı ve öylece bırakıldı.



Vatandaşların karşıya geçmek için geçmesi gereken zorlu aşamalar Survivor yarışmasını hatırlattı.  İzmir  Çevre Yolu'ndan ve Bostanlı yönünden gelen vatandaşların Caher Dudayev Caddesi kavşağından Ekol KBB ve Kent Hastaneleri'ne gitmek için de yoğun olarak kullandıkları 8019/11 sokakta yolun her iki tarafında kaldırımların kazılmış halde bırakılması tepki çekiyor. Çamur içindeki kaldırımlardaki çukurlar ise kazaya davetiye çıkarıyor. Vatandaşlar, kaldırımların çamur içinde olması nedeniyle araç trafiğinin aktığı yoldan yürümek zorunda kalıyor. En çok da bebek arabasıyla yola çıkmak zorunda kalan kadınlar ile yaşlılar zorluk çekiyor. 


Belediyeyi göreve çağırdılar 


Bazı kadınlar ise çamurlara bulaşmadan yolun karşısına geçmek için tretuvar taşlarının üzerine basarak adeta cambazlık yapmak zorunda kalıyor. Çevre sakinleri İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin altyapı çalışmaları ile elektrik direklerinin yapılması için kazılan ve uzun süredir tamamlanmayan çalışmalar nedeniyle belediye yetkililerini göreve çağırdı. Vatandaşlar, "Bu kadar uzun bir yolun her iki tarafını da aynı anda kazıp bıraktılar. Bu nedenle kaldırımda yürüyecek yer bulamıyoruz. Her yer çamur ve çukur içinde kaldı. Elektrik kabloları ortada. Yağmur yağdığında daha tehlikeli hale geliyor. Bu kaldırımların bir an önce yapılmasını istiyoruz" diye konuştular. 


Yeni Asır


Geri Dön