29 / 03 / 2024

İzmir’de Kent Kart devri bitiyor!

İzmir’de Kent Kart devri bitiyor!

İzmir’de 16 yıldır toplu ulaşımda kullanılan Kentkart, 1 Haziran tarihinden itibaren “İzmirim Kart”a dönüşecek. Mevcut kartlar ve dolum yapan bayilerde ise herhangi bir değişiklik yaşanmayacak.



“Elektronik temassız akıllı kart” hizmeti için 13 Ocak’ta yapılan ihaleyi kazanan Kartek firması ile ESHOT Genel Müdürlüğü arasında 1 Haziran’dan geçerli olmak üzere sözleşme imzalandı. Bu yeni dönemin İzmirliler için sürprizi ise “İzmirim Kart” oldu. 


Yeni basılacak kartlar artık “İzmirim Kart” adıyla satışa sunulacak. Mevcut kartlar ve dolum yapan bayilerde herhangi bir değişiklik yaşanmayacak. İzmir’deki 90 dakika aktarma sistemi de aynen devam edecek. Yeni akıllı kartlar, yakın bir gelecekte sadece ulaşım alanında değil,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin ücret topladığı tüm birimlerde de geçerli olacak. Bu konudaki altyapı hazırlıklarının sürdüğünü belirten ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri, daha avantajlı ve daha geniş kullanım alanını kapsayacak yeni hizmetin İzmirlilerin günlük yaşamını kolaylaştıracağını kaydetti.


ESKİ KARTLAR KULLANILABİLECEK


Kullanıcılar açısından sistemde bir değişiklik olmayacağı için isteyen mevcut Kentkart’ını, isteyen de yeni alacağı İzmirim Kart’ı kullanacak. Yeni akıllı kartlar, yakın gelecekte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin pek çok hizmetinde de geçerli olacak.



Hürriyet Yerel







Geri Dön