20 / 04 / 2024

İzmir'de kentsel dönüşüm büyük sorun!

İzmir'de kentsel dönüşüm büyük sorun!

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, "İzmir'de kentsel dönüşüm çok büyük bir problem olarak görülüyor. Kentsel dönüşüm olmadan İzmir ne bir şehir olarak güzelleşecek ne başka bir şey olacak." dedi.



AK Parti  İzmir  Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Ramazan Bayramı öncesi arife gününü İzmirli vatandaşlara ayırdı. Kocabıyık, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda saat 10.00’dan 15.00’a kadar vatandaşlarla tek tek görüşerek, sorunlarını dinleyip notlar aldı. Kocabıyık, hemen sorunla ilgili ellerinden geldiği kadar ilgili kurumlarla bağlantıya geçerek, taleplerini çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını söyledi.


“İnsanlar mutsuz”


Kimi vatandaşların sadece bayramlaşmak için geldiğini dile getiren Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, kimi vatandaşların da Suriye politikasından ve İzmir’in mevcut sorunlarından yakındığını belirtti. Vatandaşlarda sorunlarına Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte çözüm bulunması umudu olduğunu belirten Kocabıyık, “Temelde vatandaşlarımız İzmir ile ilgili hep duyageldiğimiz şeyleri tekrar ediyorlar. İzmir ile ilgili işsizlik sorunlarından yakınılıyor. Gelen aileler ‘Çocuklarımızı tutamıyoruz İzmir’de’ diyor. Öte yandan kentsel dönüşüm çok büyük bir problem olarak görülüyor. Kentsel dönüşüm olmadan İzmir ne bir şehir olarak güzelleşecek ne başka bir şey olacak. İnsanlar mutsuz bu durumdan. Çevre sorunları var, trafik sıkıntıları. İnsanlar İzmir’in içine kapanık bir süreç yaşadığını ve bunun bir an önce değişmesi gerektiğini belirtiyor. Ve en önemlisi de ‘İzmirli Başbakanımız var, o bir şeyler yapsın, İzmir’i kurtarsın’ diyorlar” ifadelerini kullandı.


“İzmir yıllarını hovardaca harcamış”


Ramazan ayı boyunca gecekondu mahallerinde iftar ve sahur yaptıklarını da anlatan Kocabıyık, insanların kötü koşullarda yaşadığını ve bu anlamda kentsel dönüşümün mutlaka bir an önce yapılması gerektiğine işaret etti. Kocabıyık, “İnsanlar İzmir gibi bir yerde çok kötü şartlarda yaşıyorlar. Gece sahurda Limontepe tarafındaydık. Hala şoktayız. Çevresel şartlar felaket. İzmir gibi bir yerde, dağ köy değil buralar şehrin içi. Çok kötü ve sağlıksız şartlarda yaşıyorlar. Bir an önce bu şehrin çok radikal şekilde kentsel dönüşüm yapması lazım. Modern sağlıklı şehir parçaları oluşturması lazım. İzmir’in çok işi var. Maalesef İzmir, yıllarını boşuna ve hovardaca harcamış” dedi.


Yenigün İzmir



Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, bayram öncesi vatandaşların sorunlarını dinledi. İzmir’in yıllarının hovardaca harcandığını ifade eden Kocabıyık, “Büyükşehir, kentsel dönüşüme başlamalı” dedi

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, dün AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda saat 10.00'dan 15.00'a kadar vatandaşlarla tek tek görüşerek, sorunlarını dinleyip notlar aldı. Amaçlarının vatandaşların sorunlarını yerinde çözüme kavuşturmak olduğunu belirten Kocabıyık, partili olan ya da olmayan her kesimden insanın kapılarını çaldığını söyledi. İzmirlilerin kişisel sorunlarının yanı sıra kentle ilgili problemlerden yakındığını belirten Kocabıyık, "Çocuklarımızı İzmir'de tutamıyoruz. İzmirli Başbakanımız var, o bir şeyler yapsın, İzmir'i kurtarsın' diyorlar" ifadelerini kullandı.


PROJELER HIZLANACAK

Başbakan Binali Yıldırım'in İzmir milletvekili olması ve İzmir'in sorunlarını çok iyi bilmesi sebebiyle de İzmir'in şanslı olduğunu kaydeden Kocabıyık, Yıldırım'ın İzmir için ürettiği 35 proje ile 1414 projenin de uygulanmasının hız kazanacağını dile getirdi. Ramazan ayı boyunca gecekondu mahallerinde iftar ve sahur yaptıklarını da anlatan Kocabıyık, insanların kötü koşullarda yaşadığını ve bu anlamda kentsel dönüşümün mutlaka bir an önce yapılması gerektiğine işaret etti. Başbakan Binali Yıldırım'ın bayramın birinci günü İzmir'de olacağını hatırlatan Kocabıyık, Yıldırım'ın sadece İzmir'e bayramlaşma için geleceğini başka bir programı olmayacağını ifade etti "Bu İzmir'e olan vefa hissinin bir sonucu" dedi.


Sabah


Geri Dön