20 / 04 / 2024

İzmir'de kentsel dönüşüm eğitimleri verilecek!

İzmir'de kentsel dönüşüm eğitimleri verilecek!

AK Parti İzmir teşkilatının kongreden sonra kurulan birimi Çevre, Şehircilik ve Kültür İşleri Başkanlığı, İzmir'in "kentsel dönüşüm" sorununu çözmek için çalışmalara başladı...




AK Parti İl Başkanı Delican, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeniden Genel Başkan seçildiği Genel Merkez kongresinden sonra oluşturulan 2 yeni birim başkanlıklarına da atamalarını yaptı. İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Oğuz Çağlar Aslan, Çevre, Şehircilik ve Kültür İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mirhan Bedir oldu. 


Çevre, Şehircilik ve Kültür İşlerinden Sorumlu İl Başkan Mirhan Bedir göreve gelir gelmez çalışmalara başladı. İlk olarak teşkilatın "kentsel dönüşüm" eğitiminden geçirileceğini belirten Bedir, "Öncelikli sorunumuz teşkilatımızın kentsel dönüşümü bilmemesi. Bu yüzden ilçe başkanlarımızdan başlayıp alt kademelere inerek kentsel dönüşüm üzerine eğitimler vereceğiz. Ancak bu şekilde ev ziyaretlerinde sorulan sorulara tatmin edici cevaplar verebiliriz" dedi. 


KAYGI GİDERİLECEK 

Eğitimlerin ardından öncelikle Karabağlar ve Uzundere'deki kentsel dönüşüm alanlarında ziyaretlere başlanacağını söyleyen Bedir sözlerine şöyle devam etti: "Buradaki vatandaşımızın aklı çok karışık. 

Bunu gidereceğiz. Her haneye tek tek girip dönüşümün önemini anlatacağız. Kendi rızalarıyla kentsel dönüşüme dahil olmalarını sağlayacağız. Onları anlıyoruz. Yıllarca emekle kurdukları yaşam alanlarını bilmedikleri bir sisteme teslim edemiyorlar. Bu kaygıları gidereceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 'kentsel dönüşümü Allah yapar' sözüne kesinlikle katılmıyoruz." 


2019 hedeflerimiz için önemli 

Çevre, Şehircilik ve Kültür İşleri Başkanı Bülent Delican, "Kentsel dönüşüm gibi önemli bir konunun malannın İzmir'de bir bilmece çözümü 2019 yerel seçimler haline gelen "kentsel dönüşüm" rinde koyduğumuz hedef için çok sorununu büyük oranda çözeceğiz. Bu yüzden üzerinde hasğini ifade eden AK Parti  İzmir  İl hassasiyetle duracağız" dedi. 


Habertürk Egeli


Geri Dön