25 / 04 / 2024

İzmir'de "Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Değişim" konulu panel düzenlendi!

İzmir'de

Panelde konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ilçe belediyesi olarak kentsel dönüşüm çalışmalarında yetkileri olmadığını, kimsenin şuanda malını satmaması gerektiğini planlanma çalışmalarını beklemesi gerektiğini söyledi..



İzmir Kent Federasyonu'nun katkıları ile düzenlenen "Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Değişim" konulu panel, Uzundere Türkan Şoray Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, CHP ilçe Örgütü Başkanı Polat Manduz'un da katıldığı paneli, mülkleri kentsel dönüşüm alanında kalan çok sayıda vatandaş ve muhtarlar da izledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı, TSKB İzmir Yönetimi, Mimarlar Odası, inşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Muhtarlar Birliği Federasyonu, İzmir Müteahhitler Birliği, İzmir Kentsel Dönüşüm Derneği'nin temsilcileri, panelde kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. 


Evlerinizi satmayın 


Muhtarlar ve vatandaşlar ise panelistleri soru yağmuruna tuttu, sürece ilişkin kaygılarını dile getirdi. 

Başkan Kürüm, kentsel dönüşüm çalışmalarında planlama çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Hepiniz tedirginsiniz, sizi anlıyorum. Yıllarca emeğiniz, alın terinizle sahip olduğunuz evleriniz için endişeleniyorsunuz. Yasa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı ve Büyükşehir Belediyesi'ni yetkili kılıyor. İlçe belediyesi olarak bizim kentsel dönüşüm çalışmalarında yetkimiz yok. Şu anda hiç kimse malını satmasın Planlama çalışmaları tamamlansın. Ortaya çıkan projeleri inceleyeceğiz, birlikte değerlendireceğiz. Vatandaşımızın lehine bir planlama var ise sorun yok zaten. Ancak aleyhine ise ben de sizinle birlikte mücadele vereceğim, sizin avukatınız olacağım. Vatandaşımın hakkını yedirtmem" dedi.


Sürece destek 


Panelde vatandaşların sorularım yamtlayan Kürüm, kentsel dönüşümden yana olduklarım söyledi ve ekledi: "Kentsel dönüşüm sürecini yalandan takip ediyoruz." 


Yeni Asır


Geri Dön