25 / 04 / 2024

İzmir’de kentsel dönüşüm ve yeni imar yönetmeliği toplantısı yapıldı!

İzmir’de kentsel dönüşüm ve yeni imar yönetmeliği toplantısı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Buca Yedigöller’de düzenlenen “İzmir’de kentsel dönüşüm ve yeni imar yönetmeliği” konulu toplantıya katıldı.




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Buca Yedigöller’de düzenlenen “İzmir’de kentsel dönüşüm ve yeni imar yönetmeliği” konulu toplantıya katıldı. İzmir‘e özel önem verdiklerini belirten Gürgen, bu nedenle üç ile kurulan Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nden birini bu kente kurduklarını belirtti.


Gürgen, İzmir‘in Allah vergisi güzelliğinin Kullar tarafından bozulduğunu belirterek, Bakanlık olarak yeşil ile maviyi buluşturacak bir şehir hayal ettiklerini söyledi. Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşların fısıltı gazetesine itibar etmemesi gerektiğini vurgulayan Gürgen, merak edilen konuların Alo 181 hattına ya da İl Müdürlüğü yetkililerine sorulmasını istedi. Gürgen, kentsel dönüşümde rant sağlandığı iddialarına ilişkin de “İşin içinde rant vardır, o rant da vatandaşındır, vatandaş kazanıyor” dedi.


Gürgen, “Müteahhit arsa ya da kat sahiplerinin 3′te 2′si ile anlaşıyor, geri kalan 3′te 1 hakkını nasıl arayacak?” sorusuna şöyle karşılık verdi: “3t’e 1′e çok kötü davranarak dönüşüm gerçekleştirmek isteyen aç gözlüler çıkabilir. Bunlara karşı önlem almaya çalışıyoruz. Vatandaşı üzecek, mağdur edecek çalışanlara da sesleniyorum, gelecekleri en son nokta müdürlüklerimizdir. Dolayısıyla ayaklarını denk alsınlar.”

AK Parti  İzmir  Milletvekili Rifat Sait de İzmir‘in önemli konularıyla ilgili toplantılar düzenlediklerini belirterek, bu toplantının da bu yöndeki çalışmalar kapsamında gerçekleştirildiğini ifade etti


İzmir 9 Eylül


Geri Dön