26 / 04 / 2024

İzmir'de kentsel dönüşüm yine gündemde!

İzmir'de kentsel dönüşüm yine gündemde!

Palandöken İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Binali Ünal, İzmir'in deprem gerçeğinin bilincinde hareket ederek, kentsel dönüşüm konusunda hız kazanılması gerektiğini söyledi.



Palandöken İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Binali Ünal, İzmir'in deprem gerçeğinin bilincinde hareket ederek, kentsel dönüşüm konusunda hız kazanılması gerektiğini söyledi.  Manisa ve İzmir'de üst üste yaşanan depremler,  kentsel dönüşüm konusunu yine gündeme taşıdı. Kentsel dönüşümdeki en büyük sıkıntıların uzayan bürokratik işlemler ve vatandaşları ikna sürecinde yaşandığını kaydeden Palandöken İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Binali Ünal, İzmir'in deprem gerçeğinin bilincinde hareket ederek, kentsel dönüşüm konusunda elini çabuk tutması gerektiğini açıkladı. 


Ünal, 'İzmir'in zaman kaybetme lüksü yok" dedi. İnsanların hayatları boyunca yaptıkları birikimle ev sahibi olduklarını belirten Ünal, kentsel dönüşümde konut sahiplerinin ikna edilmesi, devletten kira yardımı almaları ve güvenli, sağlam yapılara kavuşmaları için çalıştıklarını vurguladı. 


ADA BAZINDA PLANLAMA ŞART 

Bina bazında değil; ada bazında planlamanın önemine de değinen Ünal şunları söyledi: "Çoğu zaman bina ya da parsel bazında kentsel dönüşüm yapılıyor. Halbuki ada bazında kentsel dönüşüme ağırlık verilmelidir ve bu da 500 ile bin arasında konuta tekabül ediyor. 


Bu yapılırsa daha büyük sorunlar çözülmüş olur. Vatandaş eski binasını yıkıyor; yerine yenisini yapıyor bu çözüm olmuyor. Vatandaşlar yapı denetim şirketlerine binaların risk analizini yaptırabilirler. Kentsel dönüşüm il müdürlüğüne müracaat edip o binayı yatırabilirler" diye konuştu.


Haberrtürk Egeli 


Geri Dön