20 / 04 / 2024

İzmir'de küçük sanayi siteleri kent dışına taşınıyor!

İzmir'de küçük sanayi siteleri kent dışına taşınıyor!

Bakan Özlü’nün küçük sanayi sitelerinin kent dışına taşınacağını açıklamasının ardından gözler İzmir’deki 2 milyon metrekare büyüklükteki 7 bölgeye çevrildi. İzmir’in önünü açacak projeyle kente 20 milyar liralık yatırımla 35 bin konut, 15 bin dükkan ve onlarca AVM yapılabilecek



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün geçtiğimiz ay şehir içinde kalan küçük sanayi sitelerinin kent merkezi dışına taşınacağını ve bu alanlara alışveriş merkezleri ile lüks konutların yapılacağını açıklaması, İzmir'de de gözleri kent içindeki 7 sanayi sitesine çevirdi. En küçüğü 108 bin, en büyüğü ise 690 bin metrekare olan sanayi sitelerinde sosyal donatı alanları ve AVM'ler yapılarak kentin nefes alacağı bölgeler oluşturulacak.


Uzmanlar projenin arsa üretmede sıkıntı yaşayan  İzmir  için bir kurtuluş olacağını belirtirken bölgeye 20 milyar liralık bir yatırımla 35 bin konut ile 15 bin dükkan yapılabileceği belirtildi. Sanayi sitesi yönetimleri sessizliğini korurken gelecek tekliflerin önemli olduğunu kaydettiler.


İNŞAAT SEKTÖRÜ BEKLİYOR

Bakan Özlü'nün açıklamasının ardından İzmir'deki 7 sanayi sitesi mercek altına alındı. Kentte Buca, Çiğli ve Bornova'daki 7 sanayi sitesinin 2 milyon metrekareye yaklaşan alanı müteahhitleri umutlandırdı. Konutlar,  TOKİ  tarafından yapılabileceği gibi ihaleyle özel firmaların da önü açılacak.


KREDİ DESTEĞİ SAĞLANACAK

Yönetmelikle sanayi için yatırım alanlarını belirleme yetkisi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na verilirken, Bakan Özlü'nün açıklaması İzmir'de sektörü hareketlendirecek. İzmir'de arsa sıkıntısını sürekli gündeme getiren Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, söz konusu alanların dönüşüme açılacak olmasının İzmir ve inşaat sektörü açısından oldukça önemli olduğunu belirtti. Nasır bu bölgelere yaklaşık 40 bin konutun yapılabileceğini, tahmini büyüklüğün ise 22 milyar liraya ulaşabileceğini ifade etti. Oto Tamircileri Odası Başkanı ve 1. Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Heppekcan, "1.,2. ve 3. sanayi siteleriyle ilgili çalışmamızı başlattık. Kemalpaşa'daki lojistik köy projesinde 1000 dönümlük alan atıl durumda. Bu bölümün tahsisi için başvurularımız tamamlandı.  Ankara  ile görüştük. 3 sanayi sitemizden yaklaşık 1000 dükkan çıkıyor. Esnafımız en küçük dükkanın 250 metrekare olacağı daha modern daha çağdaş bir ortama geçmiş olacak. Kredi desteği sağlanıyor. 10 yıl vadeli yüzde 5 faiz ve inşaat bittikten sonra ödeme imkanları var. 1 yıl içinde inşaata başlayıp 2020'de 3 sanayi sitemizi taşımayı planlıyoruz"  diye açıklama yaptı. 


Yeni Asır 


Geri Dön