29 / 03 / 2024

İzmir'de Maden Şehitleri Parkı yapı çalışmaları başladı!

İzmir'de Maden Şehitleri Parkı yapı çalışmaları başladı!

Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin anısına yapacağı Maden Şehitleri Parkı için çalışmalarına başladı. 5 bin 500 metrekare alana kurulacak olan kafeteryalar, ışıklı süs havuzu ve geniş bir yeşil alan olacağı bildirildi.



Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, "Bu proje Kınık'ın sosyal donatı alanı ihtiyacını karşılamasının yanında çok da anlamlı olacak. Bir an önce çalışmaları tamamlayarak Kınıklılara armağan etmek istiyoruz" dedi.

Soma'daki maden işçileri için ihalesi tamamlanıp yapımına başlanan Maden Şehitleri Parkı için ilk olarak bölgede temizlik çalışmaları yapıldı. Yetkililer parkın 90 gün içinde Kınıklıların hizmetine sunulacağı aktardı. Park içerisinde 165 metrekarelik alana kafeterya, 400 metrekarelik alana da ışıklı süs havuzu yapılacağı belirtildi. Kınık'ın çehresini değiştirecek projede çocuklar için de masal konseptli oyun parkının yapılacağı vurgulandı. Yeşil alanlara geniş yer ayrılan projede çim alanların, her mevsim renkli kalmasını sağlayacak ağaç ve çalı grubunun olacağı kaydedildi. 


İsmiyle çok değerli

Projenin ismi itibariyle çok değerli olduğunu ifade eden Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, "Kınık'ın en büyük ihtiyaçlarından biri sosyal donatı alanlarıydı. Bu proje ile bir soruna daha çözüm bulmuş olacağız. Ayrıca şehitlerimizin anısını yaşatmış olacağız. Şimdiki tek hedefimiz bu projeyi en kısa sürede tamamlayarak Kınıklıların hizmetine sunmak" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön