19 / 04 / 2024

İzmir'de matbaacılar için sanayi sitesi kurulacak

İzmir'de matbaacılar için sanayi sitesi kurulacak

Daha önce mobilyacılar için ilçede sanayi sitesi kurma çalışmaları yürüten belediye, matbaacıların da yer alacağı sanayi sitesi için hazırlıklara başladı



Mobilyacılar ile matbaacıların İzmir'de yıllardır çözülemeyen sanayi sitesi sorunu nihayet çözülüyor. Daha önce mobilyacılar için Karabağlar'da sanayi sitesi kurma çalışmaları yürüten belediye, matbaacıların da yer alacağı sanayi sitesi için çalışmaya başladı. Uzundere'de yeni yapılacak olan fuar alanının tam karşısında yer alan, çoğunluğu Hazine'ye ait 1 milyon metrekare alan için jeolojik etüd projesine start veren belediye, raporun tamamlanmasının ardından projeleri hazırlayarak, sanayi sitesi için düğmeye basacak.

MODERN TESİSLER
Önceki gün Basım Sanayici Derneği üyeleri ile bir araya gelen Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İzmir'in farklı yerlerinde çalışan matbaacıların da mobilyacılar gibi Karabağlar sınırları içinde modern tesislerde üretim yapmalarını sağlayacağını söyledi. Daha önce Karabağlar sınırları içinde bir sanayi sitesi kurulması için mobilyacılarla anlaşma imzaladıklarını, aynı alan içinde matbaacıları da yıllardır istedikleri modern üretim yapabilecekleri yere kavuşturacaklarını dile getiren Kürüm, "Jeolojik etüd raporunun hazırlanması için İller Bankası çalışmalara başladı. Bu raporun ardından biz o bölge ile ilgili bir proje hazırlayacağız. Projenin ardından da inşaat başlayacak" dedi.

YERİ BEĞENDİLER
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, ilçede kentsel dönüşüm için çalışmaların sürdüğünü, kurulacak sanayi sitesi ile uygun olmayan koşullarda, ara sokaklarda üretim yapan mobilyacıların her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlanmış olan sanayi sitesine taşınacağını vurguladı. Kürüm, şehrin çok farklı noktalarında hizmet vermeye çalışan matbaacıların da burada daha iyi şartlarda üretim yapacaklarını kaydetti. Mobilyacılarla bu konuda anlaşma imzaladıklarını, kısa süre içinde matbaacılarla da protokol yapacaklarını açıklayan Kürüm, Karabağlar'da iş ve aş yaratacak her türlü projeye tam destek olduklarını da kaydetti.

"Karabağlar'daki yer bize çok uygun"
Basım Sanayicileri Derneği Kurucu Başkanı Kadir Sinan yıllardır matbaacılar olarak bir arada üretim yapacakları yer arayışında olduklarına dikkat çekerek, Karabağlar Belediyesi'nden aldıkları destekle sanayi sitelerini kuracaklarını kaydetti. Yeni fuar alanının karşısındaki yerin havaalanına yakın ve şehrin içinde olmasının çok uygun olduğuna işaret eden Sinan, "Karabağlar Belediyesi sınırları içindeki bu yer bize çok uygun. Önümüzdeki günlerde belediye ile anlaşma imzalayacağız. Jeoloji etüd raporunun da olumlu çıkması halinde hemen sitenin kuruluş çalışmalarını başlatacağız" dedi.
YeniAsır/Murat Şahin


Geri Dön