20 / 04 / 2024

İzmir'de ölen kişilerin aboneliği, kaçak binalara taşınıyor!

İzmir'de ölen kişilerin aboneliği, kaçak binalara taşınıyor!

İzmirde ölen kişilerin aboneliklerini iptal etmeyerek kaçak binalara elektrik bağladığı iddia edilen şebekeye yönelik operasyonda, aralarında Gediz Elektrik Dağıtım AŞ görevlisinin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı



İzmirde ölen kişilerin aboneliklerini iptal etmeyerek kaçak binalara elektrik bağladığı iddia edilen şebekeye yönelik operasyonda, aralarında Gediz Elektrik Dağıtım AŞ görevlisinin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Şebeke elemanlarının, 3 bin lira karşılığı sahte belgelerle onlarca kaçak yapıya elektrik bağlattığı; elektrik faturası üzerinden su bağlantısını da yapılmasını sağladığı ortaya çıktı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, gecekondulara ve ruhsatsız binalara usulsüz yollardan elektrik bağlandığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Ekipler 4 ay süren takibin ardından, şebekenin, ölen kişilerin elektrik aboneliklerini iptal etmeyerek, 3 bin lira karşılığı sahte belgelerle kaçak gecekondu ve yapılara elektrik bağlattığını tespit etti. Şebeke üyelerinin ev ve işyeri adreslerini de belirleyen polis, dün sabah saatlerinde baskın düzenledi. Aralarında çete lideri A.T. ve elektrik kurumu çalışanı İ.Ö.nün de bulunduğu 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Polis abone yapılan kaçak yapıları tek tek fotoğraflayıp, soruşturma dosyasına ekledi.

300 binaya kaçak elektrik Polisin 4 ay süren fiziki takibinde, şebeke elemanlarının hayatını kaybeden kişiler ile aboneliklerini iptal ettirenlerin bilgileri üzerinden, gecekondu ve kaçak yapılara elektrik bağlanmasını sağladığı belirlendi. 300 yapıya elektrik faturası bağladığı öne sürülen çete üyelerinin, ilk katı ruhsatlı olan binaların üzerine yapılan kaçak katlara benzer yöntemlerle abonelik yaptırdığı ortaya çıktı. Çete lideri A.T.nin, tüm bu işlemleri ilgili kurumda şeflik yapan İ.Ö. aracılığıyla gerçekleştirdiği öne sürüldü. Şebekeden kaçak elektrik bağlantısını yaptıran ve yasal olarak fatura çıkartan abonelerin, bu faturaları kullanarak su bağlantısını da yaptırdıkları tespit edildi. Bunlardan 11 yapının, 1970 yılından beri abonelikleri bulunduğu saptandı. Gözaltına alınana şebeke elemanlarının emniyetteki sorgularının devam ettiği ve çarşamba sabahı adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Cem KARTAL / BUGÜN


Geri Dön