24 / 04 / 2024

'İzmir'de rantsal değil yaşamsal dönüşüm olacak'

'İzmir'de rantsal değil yaşamsal dönüşüm olacak'

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, seçim çalışmalarını kentsel dönüşüm tartışmalarının olduğu Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı ve Bornova ilçelerinin varoşlarında sürdürdü. "Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmayacak" dedi.



CHP  İzmir  Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay seçim çalışmalarını Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı ve Bornova’nın varoşlarında sürdürdü. Balbay kentsel dönüşüm tartışmalarının olduğu bu bölgeler için, "Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmayacak. Bu evlerin içinde yaşayan insanların rızasıyla yaşamsal dönüşüm gerçekleştirilecek. İktidarımızda gecekondulaşmayı betonlaşmayla değiştirmeyeceğiz" dedi.


 Balbay seçim çalışmalarını Çiğli’nin Şirintepe Güzeltepe semtlerinde Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’nde Bayraklı ve Bornova’nın varoşlarında sürdürdü. Buralarda yurttaşların 1960-70-80’li yıllarda kendi olanakları ile yeni semtler yarattığını, sonraki yıllarda da bu yeni semtler eklendiğini vurgulayan Balbay, gelinen noktada kentsel dönüşümün buna tam bir çare olmadığını vurguladı. Balbay şöyle dedi:


 "Gecekondulaşma sorunu elbette çözülmeliydi. İmarsız semtler, altyapısız evler ve depreme dayanıksız düzensiz yapılaşmalar aşılmalıydı. Buna çare olarak düşünülen kentsel dönüşümün tamamen rantsal dönüşüm olarak algılanması ile birlikte gecekonduların yerini beton kondular aldı. Bu da çok sağlıklı değil. Biz kent varoşlarında dönüşümü rantsal değil yaşanabilir şehirler yaratarak gerçekleştireceğiz."


 Balbay Cumhuriyet Mahallesi’nde yurttaşların ulaşım için kullandığı minibüslerle yolculuk etti, esnafla konuştu, onların çözüm önerilerini dinledi. Balbay, "Biz tarımın çözümünü tarımcılarla, sanayinin çözümünü sanayicilerle arayacağız. Kentsel dönüşümde de gecekondulaşmanın çözümünü elbette bu evlerin içinde yaşayan yurttaşlarla birlikte gerçekleştireceğiz" diye konuştu.



Hürriyet Ege




Geri Dön