18 / 04 / 2024

İzmir'de satış memurluğundan 4 milyon TL'ye işyeri!

İzmir'de satış memurluğundan 4 milyon TL'ye işyeri!

İzmir 8. Satış Memurluğu Gaziemir'de bulunan 3 bin 260 metrekare alana sahip işyerini 4 milyon TL 'ye satışa çıkardı. İhale açık artırma suretiyle yapılacak.



İzmir Gaziemir'de bulunan işyeri 4 milyon TL'ye  İzmir  8.Satış Memurluğu tarafından satışa çıkarıldı. İşyerinin toplam alanı 3 bin 260 metrekare.


İhalesi, 23 Mart 2015 günü saat 13.00 ile 13.10 arasında İzmir Adliyesi Zemin Kat G Blok 9 Nolu Müzayede Salonu'nda yapılacak.


İhale ilanı:



T.C. İZMİR 8.(SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2014/30 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi; önemli özellikleri: 


izmir ili, Gaziemir ilçesi Sakarya man. 96 Ada 24 Parselde tapuya kayıtlı taşınmazın tapu kaydında tarla nitelikli olduğu belirtilmiş olup, L şeklinde kısmen Akçay caddesine cepheli olduğu ve buradan numarataj aldığı, Akçay cad.no.4 adresindeki Bizim market ile no. 12 adresindeki Opet Akaryakıt istasyonu arasında kalan kısımda Akçay caddesine cepheli olduğu, atölye olarak kullanılan binalara buradan taşınmaz üzerinde yol olarak ayrılmış kısımdan ulaşılmakta olduğu, İzmir'in ana arterlerinden Akçay caddesine kısmen cepheli ,Izmir çevre yoluna yaklaşık 1.700 m.uzaklıkta yeralması sebebiyle ulaşım ve taşıma imkanları iyi olduğu, düz topoğrafik yapıya sahip olduğu, batısında derenin bulunduğu bu kısımda atölyelerin kısmen satışa konu taşınmazdan taşarak dere alanına tecavüzlü olduğu, bulunduğu alan ve civarında yolların asfalt kaplamasının yapılmış olduğu, elektrik su kanalizasyon vb.alt yapı çalışmalarının tamamlandığı, caddenin her iki yanında üzerinde ticari kullanımların bulunduğu, taşınmazın arka cephesinde yeralan binaların kiracı Festival Yapı Malzemeleri Sanayi Tic.Ltd.Şti tarafından kullanıldığı, girişte solda yeralan yapı yaklaşık 1.125 m2.brüt inşaat alanlı olup, yaklaşık 75 m2.1ik kısmının 2 katlı olduğu zemin katında trafo odası ve ofis bulunduğu üst katının da ofis olduğu, üst kata bina dışında mevcut basamakları mermer kaplı merpenle çıkıldığı, yüksek çatılı ana yapı çelik konstrüksiyon üzeri oluklu saç levhalarla kapatılmış işyeri niteliğinde, girişi iki kanatlı demir kapılı, yapıda zeminler beton kaplı, ana yapı içinde girişe göre solda kalan kısımların camekanlı pvc malzeme ile bölünerek ayrı birimler oluşturulduğu girişte yer alan yapının 440 m2.brüt inşaat alanlı kısmın depo olarak kullanıldığı, giriş kısmı ofis olup ayrılmış olduğu ana yapı çelik konstrüksiyon üzeri ve etrafı oluklu sac levhalarla kapatıldığı bilirkişi raporu ile tespitedilmiştir.


Adresi : Emrez mah.Akçay cad.no. 10 Gaziemir izmir


Yüzölçümü : 3.260 m2


imar Durumu : Taşınmazın içinde bulunduğu bölge 1/25000 ölçekli izmir Kentsel Bölge

Nazım imar planında sağlıklaştırma yenileme alanı içinde 2.3.derece merkez, 1/5000 Ölçekli Nazım imar Planında ise konut dışı kentsel çalışma alanı olarak belirlenmiştir. Söz konusu 1/5000 ve 1/25000 ölçekli imar planları arasındaki uygunsuzluk giderildikten sonra 1/1000 ölçekli revizyon imar planı hazırlanacağı, Gaziemir Belediyesince anılan bölgesin 1 /1000 ölçekli uygulama imar planlarının hazırlanması bunun içinde öncelikle 1/25000 ölçekli izmir Kentsel Bplge Nazım ;Imar Planı doğrultusunda 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği yapılması gerektiğinden 1/5000 Ölçekli Nazım imar planı revizyonunun hazırlanması için l.B.Ş.B.Başkanlığı imar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Nazım İmar Plan Şb.müd.ne yazı yazıldığı anılan çalışmalar tamamlandıktan sonra imar durumu belgesi düzenlenebileceği bildirilmiştir. 


Kıymeti : 4.000.000,00 TL


KDV Oranı :%18


Kaydında ki Şerhler :Hissedar Ayşe Gül Yavaş Budau'nun hissesi üzerinde İzmir 25. icra Müd.2013/2657, İzmir 9.İcra Müd.2013/8254, İzmir 7.İcra Müd.2013/15 ,Urla İcra Müd.2012/683,2012/768,2012/684,2014/493 sayılı dosyalarında haciz bulunduğu ve tacizlerin

devam ettiği bildirilmiştir.


1. Satış Günü : 23/03/2015 günü 13:00- 13:10 arası

2. Satış Günü : 22/04/2015 günü 13:00- 13:10arası

Satış Yeri : izmir Adliyesi Zemin Kat G Blok 9 nolu Müzayede Salonu 


Satış şartları :

1- ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif Verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye' resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir


3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/30 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.21/01/2015 (İİKm.126)_

(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


İhale dosyası için tıklayın


Geri Dön