18 / 04 / 2024

İzmir'de üç yeni otel yapılacak!

İzmir'de üç yeni otel yapılacak!

Ünlü türkücü İzzet Yıldızhan ile bu yıl İzmir gelir vergisi rekortmenleri listesinde 11. sırada yer alan İzmirli mermer ihracatçısı Sebahattin Vatansever kente birer otel yaptırmak için çalışma başlattı



İzzet Yıldızhan'ın  İzmir  Çankaya Şair Eşref Bulvarı'nda inşa edeceği 5 yıldızlı otelin temeli, iki ay önce atıldı. 19 katlı otele "İzzethan" adını vermeyi düşünen türkücü, ileride bir oteller zinciri oluşturmayı hedeflediğini söyledi.

Mermer ihratçısı Sebahattin Vatansever ise, Konak ilçesinin Kahramanlar semtinde 4 yıldızlı bir otel inşaatına başladı. Proje çalışmalarına hız veren ve arazi üzerinde yıkıma başlayan Vatansever, "Bu otelin ismini İzmirlilerle birlikte koyacağız. Toplantı ve konferans salonları, kapalı havuzu ve fitness center aktivite merkezi ile şehrimize yakışır bir otel kazandırıcağız" dedi.

Ünlü sanatçılar
Sahneden kazandığı paraları yatırımları için harcayan İzzet Yıldızhan, ilk otelini İzmir'de inşa edecek. Şair Eşref Bulvarı üzerindeki otel arsasını 4 yıl önce satın aldıklarını belirten Yıldızhan, "İnşallah inşaatı bir yılda bitirmiş olacağız. Otelimizde 15 günde bir önemli bir sanatçı sahne alacak. İzmirlileri eğlence anlamında da kucaklayacak bir otel oluşturacağız" diye konuştu.

Vergi rekortmeninden dört yıldızlı tesis
Geçtiğimiz günlerde açıklanan İzmir'in 2009 yılı vergi rekortmenleri listesinde 11. sırada yer alan işadamı Sebahattin Vatansever Kahramanlar'da temeli atılan oteli en kısa sürede bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Vatansever, "İzmir'de otel ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz için bu sektöre yatırım yapmayı uygun gördük. Otelin arsasını almak uzun sürdü. İzmir'e oldukça gösterişli ve lüks bir otel kazandıracağız" dedi.

Vatansever, "Toplantı ve koferans salonları, kapalı yüzme havuzu olan komple bir otel yapacağız. Bu otelimizi bitirdikten sonra ikinci yatırım için tekrar düşüneceğiz" diye konuştu.
İsmi bulana ödül
Otel inşaatı için en az 4-5 milyon dolar arası yatırım yapmayı planladıklarını belirten Sebahattin Vatansever, 5 bin metrekarelik inşaat alanında kurulacak otelin isminin belirlenmediğini ve bu ismi İzmirlilerle birlikte koymayı hedeflediklerini kaydetti.

Vatansever, sözlerini şöyle sürdürdü: "Otelle ilgili isim fikri olanların info eminoglumermer.com adresine otel ismi ile ilgili fikirlerini göndermelerini istiyoruz. Otel ismini gönderen kişi, yanında kendi adresini ve telefon bilgilerini de iletsin. En iyi ismi bulanı ödüllendireceğiz."

15 milyon dolarlık proje 300 kişiye iş sağlayacak

Kaya İzmir Termal ve SPA Otel Genel Müdürü Mesut Güven, ihalesini kazandıkları Princess Otel'i yenilenmiş haliyle Ağustos ayında hizmete açacaklarını müjdeledi

Türkiye'nin turizm devlerinden Kaya Grubu, geçtiğimiz aylarda ihalesini kazandığı eski Princess Otel'i yenileme çalışmalarında önemli aşama kaydetti. Yaklaşık 15 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştiren grup, tesisi yenilenmiş haliyle Ağustos ayında hizmete sokarak, Avrupa'nın önde gelen termal ve sağlık otellerinden birini Balçova'da hayata geçirecek. Agamemnon Kaplıcaları'nın üzerinde olmaları nedeniyle amaca uygun bir termal tedavi ve güzellik merkezini kurduklarını belirten Kaya İzmir Termal ve SPA Otel Genel Müdürü Mesut Güven, tesis hizmete girdikten sonra 300 kişiye istihdam imkanı sunacaklarını söyledi. Güven, ayrıca tesisi hizmete soktuktan sonra arka bahçesine 2 bin 500 kişi kapasiteli İzmir'in en büyük kongre merkezini inşa edeceklerini açıkladı.

400 kişi çalışıyor
18 yıl boyunca Özkanlar A.Ş. tarafından "Princess" adıyla hizmet veren tesisi boş bir şekilde teslim alan Kaya Grubu, yaklaşık 400 kişilik bir ekiple şantiye kurarak yenileme inşaatını başlattı. Tesisi baştan aşağı elden geçiren, binasını güçlendiren Kaya Grubu, elektrik, su, havalandırma ve yangın tesisatını yeniledi. Tüm odaları değiştiren grup, oda sayısını 300'den 316'ya çıkardı. Bazı küçük toplantı salonları da oda haline getirilerek konaklama kapasitesi artırıldı. Termal ve tedavi amaçlı otelin zemin katına 8 engelli odası inşa edildi.

6 bin metrekarelik bodrum katının tamamı, termal rehabilitasyon ve tedavi merkezi olarak planlandı. Bu katta her türlü fizik tedavinin yanı sıra parafin banyoları, SPA, wellnes, cilt bakımı, botoks ve lazer apilasyon imkanının sunulacağı dile getirildi.

Tesise 700 metrekarelik dev bir havuz inşa ettiklerini vurgulayan Mesut Güven, "Dev havuzumuzumun yanı sıra 180 metrekarelik ana mutfağı 450 metrekareye çıkardık. 200 kişi kapasiteli ana restoran ise bazı genişletme inşaatlarıyla 550 kişi kapasitesine ulaştı" diye konuştu.

Otelin dış görünümünün renk dışında eskisi gibi olacağını, ancak kapıdan girildiği andan itibaren bambaşka bir tesisle karşılaşılacağının altını çizen Güven, şunları aktardı: "Tesimizin içini planlamalarla yeniliyoruz. Lobi tamamen değişiyor. Otelin eskiden beri simgesi olan panoromik asansörler kalacak ama onları da çok eskidikleri için yeniliyor ve genişletiyoruz. Ayrıca zemine kadar inen bu asansörler tedavi oteli olduğumuz için bodrum katına da inebilecek. Otelimizde ayrıca 550 metrekarelik bir de fitness center yer alacak."

Kaya İzmir Termal ve SPA Otel, Kaya Grubu'nun 9'uncu oteli olacak. Kaya Grubu'nun Antalya'da 4, Bolu'da 2, Kıbrıs ve İstanbul'da 1'er oteli daha bulunuyor.

215 bin lira teklifle kazandı
Kaya Grubu, mahkeme kararıyla tahliye edilen ve eski Princess Otel'e 3 Eylül 2009'da gerçekleşen ilk ihalesinde de talip oldu. İhaleyi 350 bin TL teklif veren Işıltı Yapı kazanırken, Kaya Grubu 341 bin lira teklif verdi. Ancak Işıltı Yapı'nın kolon kesildiği iddiasıyla sözleşmesini imzalamadığı tesisin bu ihalesi iptal edildi. Kaya Grubu, tesisin 22 Aralık 2009'daki ikinci ihalesine tek katılımcı olarak girdi. Aylık 215 bin TL ile 5 yıldızlı tesisi 20 yıllık süreyle kiralayan Kaya Grubu, 15 milyon dolarlık yatırım yapacak.
Fatih Şendil - İlker Çoban / Yeni Asır


Geri Dön