18 / 04 / 2024

İzmir'de yapılan lojistik köyün yüzde 90'ı tamamlandı!

İzmir'de yapılan lojistik köyün yüzde 90'ı tamamlandı!

2010 yılı yatırım programına giren, 2012 tarihinde ihalesinin yapıldığını İzmir'in ilk, Türkiye'nin en büyük lojistik köyü projesinin altyapı çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı. Çalışamalar sürüyor..



Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğünün (DLHİ)  İzmir  Kemalpaşa'da Lojistik Köy kurma çalışmaları sürüyor. 2010 yılı yatırım programına giren, 2012 tarihinde ihalesinin yapıldığını İzmir'in ilk, Türkiye'nin en büyük lojistik köyü projesinin altyapı çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı. Yağışlar nedeniyle 1.5 aylık bir gecikmenin yaşandığı altyapı çalışmalarının en geç ağustos ayı içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra üst yapıların Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile gerçekleştirilmesi için ihale edilecek. İzmir Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Tekin, söz konusu projenin alt yapı çalışmalarının ağustos ayı içerisinde bitirilmesinin planlandığını, 2. etap olarak planlanan üst yapıların Yap-İşlet-Devret modeli ile gerçekleştireceğini söyledi. Şu ana kadar 50 bin metrekare alanda kamulaştırma yaptıklarını hatırlatan Tekin, "Altyapı çalışmaları kapsamında arazi tesviye işlemleri, drenaj işlemleri, Kemalpaşa -Turgutlu demiryolu hattının 1.5 kilometresini getirdikten sonra üst yapılar için Yap-İşlet-Devret modeli üe ihaleye çıkacağız. YİD modeli için Ulaştırma Bakanlığı, Altyapı Yatırım Genel Müdürlüğü çalışmalarını sürdürüyor" dedi. 


Kemalpaşa Lojistik Köyü için şu ana kadar 23 milyon TL harcama yapıldığını hatırlatan Tekin, harcamaların 30 milyon TL'yi bulacağını belirterek, "Türkiye'nin en büyük lojistik merkezi İzmir'de Uçuruluyor. İlk etapta 1 milyon 50 bin metrekare alanı ihale edilecek. Daha sonra işletmeciliğini yapacak olanlar ihtiyaç olduğunda 3 milyon metrekare genişleme sahasına sahip. İki müyon metrekare kalabilir düşüncesiyle ilk etapta 1, milyon 50 bin metrekarelik alan ihale edilecek. Üst yapılar, Yap-İşlet Devret Modeli ile ihale edildikten sonra Kemalpaşa Lojistik Köyü, 2 -2.5 yıl süren çalışma neticesinde faaliyete geçer" diye konuştu. 


İstanbul otobanı ve  Ankara  hızlı treni avantajı Tekin, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, İzmir-İstanbul otobanı, İzmir-Ankara hızlı tren hattının geçtiği çok önemli bir sahada kurulacak olan lojistik köyün hem Alsancak Limanı'na hem de Kuzey Ege Limanı'na ulaşma imkanının çok büyük lojistik avantaj sağlayacağının altını çizdi. 


Kemalpaşa Lojistik Köyü'nün firmaların lojistik maliyetlerini düşüreceğini ve üretim güçlerini artıracağım vurgulayan Tekin, şehrin de görüntü kirliliğinden kurtulmuş olacağını sözlerine ekledi. 


Dünya 


Geri Dön