19 / 04 / 2024

İzmir'de Yeni Kent Merkezi'ne turizm koşulu geliyor!

İzmir'de Yeni Kent Merkezi'ne turizm koşulu geliyor!

Büyükşehir, Turan ve Alsancak arası Yeni Kent Merkezi Planı'nda, ticaret alanlarının yoğunluk kazanması üzerine de plan değişikliği yapıldı; üçte bir oranında turizm tesisi zorunluluğu getirildi...



İzmir Büyükşehir Belediye I Meclisi'nde 1/5000 ölçekile Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı notlarında yer alan "Turizm ve tiearet" ile "Turizm, ticaret ve kültür" tanımlarında bazı değişiklikler yapıldı. Uygulamada oluşan sıkntıların gerekçe gösterildiği değişiklikle, "Turizm, ticaret ve kültür" plan notuna yüksek nitelikli konut, recidence eklendi. Turizm ve ticaret plan notunda varolan üçte bir oranında recidence koşulu korundu. Plan notlarında en önemli değişiklik ise turizm yatırımları için yapıldı. 

Hem "Turizm ve ticaret" hem de "Turizm, ticaret ve kültür" tanımlı alanlara üçte bir oramda turizm koşulu getirildi. Büyükşehir Belediyesi'nin bu değişikliği turizm ve ticaret yatırımlarıyla gelişmesi öngörülen alanda bugüne kadar yoğunlukla ticaret yatırımlarını öne çıkması, turizm yatırımı yapılmamasının neden olduğu belirtildi. 

'RABAT GEZİSİ' SORUSU AK Parti itiraz etti Üçte bir oranındaki turizm yatırım koşulu Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Ak Parti Grubu'nun tepkisine neden oldu. Ak Parti üyesi Murat Akdemir, üçte bir oranında turizm yatırım zorunlulğunun doğru olmadığını söyledi. £ ¦ Murat Akdemir AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, 1-4 Ekim 2013 tarihleri arasında Fas'ın Rabat kentinde üçüncüsü gerçekleşecek Birlemiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı kongresine üç CHP'li üyenin gidecek olmasına tepki gösterdi. Çakar, "İzmir Büyükşehir Belediyesi, CHP Belediyesi değildir" dedi. 


Milliyet Ege


Geri Dön