19 / 04 / 2024

İzmir'de yeni oteller bölgesi Pasaport!

İzmir'de yeni oteller bölgesi Pasaport!

İzmir'de yatırımlar, 'oteller bölgesi' Basmane'den Pasaport'a kaydı. Cumhuriyet Bulvarı üzerinde 500 metrede dört otel inşaatı başladı. İzmit Ticaret Odası da iki otel projesi üzerinde çalışıyor.



İzmir'de fuar alanına yakınlığı nedeniyle yatırımcının cazibe merkezi olan Basmane'de otel yapacak yer kalmadı. Agora kazıfarıyla ortaya çıkan binlerce yıllık tarih, dünyanın en büyük açıkhava çarşısı olan Kemeraltı, tarihi Basmane Tren Garı'mn sağladığı ulaşım kolaylığı, Kültürpark ve çevresinde modern şehir otellerinin sayısını artırırken eski evlerin de butik otele dönüştürülmesini sağladı. Basmane'den sonra sıra Pasaport'a geldi. Cumhuriyet Meydanı'ndan Konak yönüne giderken 500 metrede dört otel inşaatına başlanması dikkat çekti. 


Dört otel yapılıyor


Meydana bakan Mövenpick Otel'in sahipleri olan Özkardeş Grubu, otelin yakınındaki Tekel'in başmüdürlük binasını satın aldı, buraya tarihi motifler korunarak butik otel yapılacak. 

Eski Tekel binasının hemen yanında bulunan Anba Otel de yıkıldı, hafriyat çıkarıldı, yeni otelin inşaatına başlandı. Yapılacak otelin adı da 'Anba' olacak. 


Mövenpick Otel'le bitişik olan My Otel'in yanma da bir butik otel daha yapılıyor. Otelin inşaatı dördüncü katta sürüyor. Öte yandan, Yapı Kredi Bankası'nın bulunduğu binanın yıkım çalışmaları devam ediyor. Buraya Marriott Otel yapılacak. 


Öte yandan Kordon'daki Fransız Konsolosluğu'nun yanındaki İTO İş Merkezi'nin yıkılarak burada ada bazında yapılacak yeni inşaatta şu anda faaliyetteki iki hizmet binasını birleştirmeyi hedefleyen  İzmir  Ticaret Odası'nm bu projesinin gerçekleşmesi durumunda dört otele iki otel daha eklenecek. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, projenin kesinleşmediğini söyledi. 



Milliyet




Geri Dön