20 / 04 / 2024

İzmir'de yüksek gerilim hattı altına yapılan parka tepki!

İzmir'de yüksek gerilim hattı altına yapılan parka tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’da yüksek gerilim hattının altına park yapması tepki çekti. Uzmanlar, bu parkta çocuk sağlığının olumsuz etkileneceğini belirtirken, vatandaşlar ise “Çocuklarımızı burada oynatmak istemiyoruz” diye konuştu




İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'da yüksek gerilim hattının altına çocuklar için 37 bin 500 metrekarelik park yaptı. Çevre Mühendisleri Odası  İzmir  Şube Başkanı Helil İnay Kınay, "Çocuk parkı için yer seçimi yapılırken alanın yüksek gerilim hatlarına uzak olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü çocuklar etkilenme düzeyi en yüksek olan grupta yer alıyor" dedi.


Olumsuz etkisi var


Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi'nde "Park İzmir" adıyla yapılan parkın çalışmaları hala sürerken üzerinden yüksek gerilim hattının geçmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Yüksek gerilim hattı kablolarının, özellikle çocuk parkının bulunduğu bölümde sarkarak 25-30 metreye kadar indiği de gözlendi.

Yüksek enerji taşıyan hatların olumsuz etkileri bulunduğunu ifade eden semt sakinleri soruna çözüm bulunmasını istedi.


ÇOCUKLAR EN HASSAS KONU


Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helil İnay Kınay, "Yüksek gerilim hatları yakınında yaşayanlarda sağlık sorunları görüldüğü ortaya çıkmıştır. Çocuk parkı için yer seçerken alanın yüksek gerilim hatlarına uzak olması gerekiyor. Çünkü çocuklar etkilenme düzeyi en yüksek olan grupta yer alıyor. " dedi.



Yeni Asır


Geri Dön