24 / 04 / 2024

İzmir'deki Çakaloğlu Hanı restore edilecek!

İzmir'deki Çakaloğlu Hanı restore edilecek!

İzmir'deki Çakaloğlu Hanı, Halı ve El Sanatları Çarşısı olarak restore edilecek

 



İzmir Ticaret Odası (İZTO) Genel Sekreteri Adnan Yıldırım, Kemeraltı'nda bulunan tarihi Çakaloğlu Hanı'nın Halı ve El Sanatları Çarşısı olarak restore edileceğini söyledi.

İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği tarafından İZTO'da düzenlenen K2 ve SRC belgeleri bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Yıldırım, halıcıların turizmden aldığı payın artırılması amacıyla yeni çarşı projesinin gündeme alındığını, bu konuda Konak Belediyesi'nden de destek gördüklerini ifade etti.

Kemeraltı'ndaki Çakaloğlu Han'da kurulması planlanan çarşıyla ilgili restorasyon projesi üzerinde çalıştıklarını, belediyenin mülk sahipleriyle görüşme halinde olduğunu dile getiren Yıldırım, "Proje tamamlandıktan sonra bu tarihi mekan cıvıl cıvıl hale gelecek, cazibe merkezi olacak" dedi.

Kent merkezinde sıkışan ve yüksek maliyetler ödemek zorunda kalan üyeler için de  İzmir  Depolama ve Toptan Ticaret Bölgesi Projesi'ni (İZDEP) başlattıklarını ifade eden Yıldırım, havalimanı karşısındaki 89 dönümlük alanda, en az 500 metre kare ve katları şeklinde oluşturulacak depolardan oluşan proje 37 firmanın 43 bin metre kare kapalı alan kaydının alındığını dile getirdi.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Proje alanımızda yer kalmadı. Ağırlıklı orman ürünleri sektöründe faaliyet gösteren firmaların yer aldığı projede, halı, perde ve yer döşemeleri faaliyetinde bulunan 4 firma yer talebinde bulundu. Talepleri kabul etmeye devam
ediyoruz. Çevredeki arsa sahipleriyle görüşme yapılarak, uygun arsa maliyetleri oluşması durumunda proje alanının genişletilebilmesine çalışacağız." İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Başkanı ve İTO Meclis Üyesi Naci Ölçen, kara yolu taşımacılığında K2 ve SCR Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan üyelerin cezalar ile karşı karşıya kalacağını, ancak bu belgelerden haberdar olmayan üyeler bulunduğunu belirterek üyeleri aydınlatmak için bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

Ulaştırma Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Damcıdağ ise geçen yıl yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği hakkında bilgi verdi.
AA


Geri Dön