23 / 04 / 2024

İzmir'deki cezaevi inşaatının yüzde 35'i tamamlandı!

İzmir'deki cezaevi inşaatının yüzde 35'i tamamlandı!

İzmir Valisi Cahit Kıraç, cezaevi inşaatının yüzde 35 oranında tamamlandığını söyledi



İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Yeni Şakran beldesinde yapımı süren cezaevi kompleksinin gelecek yıl Temmuz ayında tamamlanacağını söyledi.

Vali Kıraç, cezaevi kompleksinde incelemede bulunarak, müteahhit firma yetkilisi Serhat Öztürk'ten bilgi aldı.

Cezaevi inşaatının yüzde 35 oranında tamamlandığını, 522 konutluk lojmanların ise ince işlerinin yapıldığını söyleyen Kıraç, 800 işçinin çalıştığı inşaatların planlanan zamandan önce tamamlanacağını kaydetti.

Buca'daki cezaevinin de buraya taşınacağını ifade eden Vali Kıraç, "Cezaevinin yapımına, önce burasının mera olduğu gerekçesiyle karşı çıkılmış. Ancak iyi bir yer seçimi yapılmış, çünkü buradaki toprak çok kıraç. 2012 yılı Mayıs ayında bitirilmesi planlanan cezaevi kompleksi 2011 yılı Temmuz ayında tamamlanacak. Gerekli her türlü düzenlemeyi yapacağız" dedi.

Kıraç, kompleksin yakınındaki çöplüğün kaldırılması için inceleme heyetinde bulunan Çevre ve Orman İl Müdürü Osman Tatar'ı görevlendirdi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler de çalışmaları zaman zaman denetlediğini, inşaatın hızlı ilerlediğini ifade etti.

Vali Kıraç, Yeni Şakran Belediye Başkanı Etem Yorulmaz'ı da ziyaret etti.

Yorulmaz, Yeni Şakran'ın cezaevinin taşınmasıyla büyüyeceğini belirterek altyapı eksiklerinin giderilmesi için Vali Kıraç'tan destek istedi. Vali Kıraç, talepleri not aldığını, gerekenlerin yapılacağını söyledi.

Yapımı süren cezaevinin bir kompleks olacağı, içinde bir kadın, 1 çocuk ve 1 açık cezaeviyle 4 adet F tipi cezaevinin yer alacağı belirtildi.

Heyette Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye de yer aldı.
AA


Geri Dön