18 / 04 / 2024

İzmir'deki dönüşüm projelerinin altyapı çalışmaları tamamlandı!

İzmir'deki dönüşüm projelerinin altyapı çalışmaları tamamlandı!

Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir’e önümüzdeki günlerde müjdelerle geleceğini söyleyen AK Partili Atilla Kaya, “İzmir’i teknoloji üssü haline getirme ve kentsel dönüşümle ilgili projelerin altyapı çalışmaları tamamlandı” dedi




AK Parti  İzmir  Milletvekili Atilla Kaya, Başbakan Binali Yıldırım'ın önümüzdeki günlerde İzmir'e birçok müjde vereceğini söyledi. Kaya, "Başbakanımız Binali Yıldırım'ın iradesiyle İzmir'i teknolojinin üssü haline getirme ve kentsel dönüşüm noktasında çok önemli projeler üzerinde çalışıyoruz. Projelerin alt yapı çalışmaları geçtiğimiz haftalarda tamamlandı" dedi. Önümüzdeki günlerde yeniden ihaleye çıkarılacak Göztepe Stadı'nın 7 gün 24 saat yaşayan bir stat olacağını ifade eden Kaya, "Nüfusun yoğun olduğu bölgelerde stat olmaz tezini çürüten ve yaşayan bir stat olacak. Göztepemize hayırlı olsun" diye konuştu. Kaya, Başbakan Yıldırım'ın İzmir ziyaretinde açıklayacağı müjdeler ve Göztepe Stadı için hazırlanan yeni projeyle ilgili detayları Yeni Asır'a anlattı.



İzmir deki dönüşüm projelerinin altyapı çalışmaları tamamlandı!



Türkiye 15 Temmuz sonrası olağan üstü bir süreçten geçmesine rağmen İzmir'in projelerinin hız kesmeden devam ettiği görülüyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?


Başbakanımız, konu İzmir ise gerisi teferruattır dedi. İzmirliler bizden birlikte çalışmamızı istiyor.

Başbakanımızın irade koyması, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun destek vermesiyle İzmir'in yıllardır çözülemeyen konuları tek tek çözüme kavuştu. İzmir, 15 Temmuz sonrası neredeyse 24 saatte İzmir'de yeni iki üniversite kuruldu.

Bu önemli bir irade. İzmir'in projeleri bürokraside erimeyecek.

Biz Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımızla birlikte İzmir'in her projelerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz.


"İzmir'in önü tıkanmasın"


İzmir'e yeni proje müjdeleri var mı?


Bizim İzmir için üzerinde çalıştığımız 10 proje var. Projelerin alt yapı çalışmalarını geçtiğimiz haftalarda belirli bir seviyeye getirdik.

Başbakanımızın vereceği talimatlarla birlikte tanıtımını gerçekleştireceğiz. Özellikle kentsel dönüşüme ilişkin Başbakanımızın İzmir'e çok önemli müjdeleri olacak. İzmir'in yüzde 65'i gece kondu. Bunu yerel yönetimlerle birlikte çözmemiz lazım.

İzmir'in önünü tıkamaya kimsenin hakkı yok. Bu projelerimiz arasında sadece İzmir'i değiştirecek projeler yok. İzmir'in gençleri tahsillerini tamamladıktan sonra İzmir'i terk ediyor. Bunun önüne geçmemiz lazım. Bizim İzmir'i fabrikalaştırma gibi bir amacımız yok. Günümüzde finans ve teknoloji sektörleri ön planda. Biz İzmir'i bir teknoloji üssü haline getirebiliriz. Bu konuda Sayın Başbakanımızın bir iradesi var ve çalışmalar yapılıyor. İzmir'de teknoloji bölgeleri oluşturulabilir. İzmir potansiyelinin çok altında. İzmir'in projeleri noktasında marjinal grupların artık İzmir'in önüne set çekmemesi gerekiyor. İzmir yıllarca çekişmelerden kavgalardan çok zaman kaybetti. Artık İzmir'in kaybedecek zamanı yok. Biz, diyalog ve uzlaşı kültürüyle İzmir'in projeleri için çalışacağız.


"Sorunları bilen Başbakan"


Başbakan Binali Yıldırım talimatı doğrultusunda Göztepe'ye yeni bir stat projesi hazırlandı. Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek?


Stat konusu uzun süredir İzmir'in gündemini işgal eden kronik bir sorundu. Tabi Başbakanımız Binali Yıldırım İzmir'in her sorununa vakıf. İzmir'in hangi sokağında hangi sorunun olduğunu karış karış bilen bir Başbakan'a sahip İzmir. 1 Kasım seçimlerinin ardından Başbakanımız Yıldırım'ın talimatıyla Göztepe Spor Kulübü Başkanımız Mehmet Sepil ile bir araya geldik. Güzel bir proje ortaya çıktı. Göztepe Stadı sadece 2 haftada bir maç oynanan bir stat olmayacak. Gürsel Aksel Stadı'nın olduğu bölgede nüfus olarak bir yoğunluk var. Bu stat nüfusun yoğun olduğu yerde stat olmaz diyenlerin tezini çürütecek bir kompleks olacak. Proje özel bir mimar tarafından özel hazırlanmış bir proje. Tıpkı Galatasaray'ın Beşiktaş'ın ve Fenerbahçe'nin statlarının İstanbul'un ihtiyacını karşıladığı gibi Göztepemizin stadı da İzmir'in ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dizayn edilecek. Geçtiğimiz günlerde projenin son durumunu Göztepe Spor Kulübü Başkanımız,  TOKİ  Başkanımız ve Milletvekilimiz Hamza Dağ ile birlikte Başbakanımız Binali Yıldırım ile paylaştık. O da çok memnun oldu. Hayalindeki stadın çizimlere yansıması kendisini mutlu etti. Stat çok hızlı bir şekilde 2018-2019 sezonuna yetişecek. İnşallah Göztepemiz Süper Lig maçlarını bu statta oynayacak. Başbakanımız İzmir ziyaretinde detayları açıklayacak. Onun liderliğinde stadın tanıtımını gerçekleştireceğiz


Stadın özellikleri


Göztepe Stadı'nın 20 bin kişilik olacağını ve Göztepe'nin ihtiyacını karşılayacağını ifade eden Atilla Kaya, "Göztepe Spor Kulübü'ne gelir getirici etkenler de bu komplekste yer alacak. 7 gün 24 saat yaşayan bir stat olarak o bölgede yaşayanların da spor yapabileceği bir yer olacak. Otopark sorunu da bu projeyle çözüldü. Bu stat projesi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile de çeşitli görüşmeler gerçekleştirdik. Tam bir mutabakatla, itirazsız herkesin beklentilerini karşılayacak bir proje ile birlikte stada kavuşacağız" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön