04 / 05 / 2024

İzmir'deki eski Sümerbank arazisinin mülkiyet devri tartışmaları devam ediyor!

İzmir'deki eski Sümerbank arazisinin mülkiyet devri tartışmaları devam ediyor!

İl Genel Meclisinden yapılan açıklamada, İzmir İl Genel Meclisinin arazinin Büyükşehir Belediyesi' ne 20 yıllığına tahsisi konusundaki kararının, onay için İçişleri Bakanlığı' na gönderildiği belirtildi.



İzmir İl Genel Meclisi'nin eski Sümerbank arazisinin  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne 20 yıllığına tahsisi konusundaki kararının, onay için İçişleri Bakanlığı'na gönderildiği belirtildi.


İl Genel Meclisinden yapılan açıklamada, eski Sümerbank arazisinin kongre merkezi, sergi alanları ve otel kompleksi yapılmak şartıyla 20 yıl süreyle Büyükşehir Belediyesine şartlı tahsisi kararının, 6 kez İzmir Valiliği'nden döndüğü anımsatıldı.


Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, İzmir Valiliği'nden yasal süre içinde meclise geri gelmeyen kararın, yasa gereği kabul edilmiş olduğunu ve onay için İçişleri Bakanlığına gönderildiğini öne sürdü. Değirmenci, kararın Bakanlık onayından sonra yürürlüğe gireceğini ve eski Sümerbank arazisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceğini ifade etti.


Değirmenci, İl Genel Meclisinde bu kararla ilgili yasal prosedürlerin tamamlandığını belirterek, şunları kaydetti:


"Şartlı tahsis kararı İçişleri Bakanlığı'nın onayından sonra yürürlüğe girecektir. Meclis görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Top şimdi İçişleri Bakanlığı'ndadır. Dolayısıyla eski Sümerbank arazisinin İzmirlinin hizmetine sunulup sunulmayacağına, böyle büyük bir yatırımın İzmir’e kazandırılıp kazandırılmayacağına İçişleri Bakanlığı karar verecektir. Bir tarafıyla top AK Parti iktidarındadır. Bakalım sonunda İzmir halkı mı, dolayısıyla seçilmiş Meclisin mi yoksa atanmış bürokratların mı iradesi geçerli olacaktır."


AA


Geri Dön