19 / 04 / 2024

İzmir'deki kentsel yenileme sorunu çözülmeli!

İzmir'deki kentsel yenileme sorunu çözülmeli!

Çiçek Kardeşler İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çiçek, İzmir'deki konut sektörünü değerlendirdi. Çiçek, ''Kentin dörtte üçünün bir an önce yenilenmeye ihtiyacı var'' diye konuştu.



Çiçek Kardeşler İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çiçek, sürekli nitelikli göç alan İzmir'deki konut açığı devam ettikçe sektörün de önünün açık olacağını söyledi. İzmir'deki ofis ve konutların kullanım kadar yatırım için de tercih edildiğini belirten Çiçek, bundaki nedenlerden birinin de evlerin kalite fiyat orantısının İstanbul'daki benzerlerine göre büyük avantaj sağlamasından kaynaklandığını dile getirdi. İzmir-İstanbul Otoyolu. Ankara-İzmir Hızlı Tren projelerinin tamamlanmasıyla birlikte İzmir'e büyük şehirlerden nitelikli göçte artış yaşanacağını kaydeden Mustafa Çiçek, "İzmir'deki kentsel yenileme problemleri çözülmedikçe ve çağdaş ilkelere sahip yeni planlanmış konut alanları oluşturulmadıkça nitelikli konutların yapılması zor" dedi. 


ANAHTAR KENTSEL DÖNÜŞÜM 

İzmir'de yeni arsa ihtiyacına cevap verebilmek için kentsel dönüşümün artık yaşama geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Çiçek Kardeşler inşaat Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Çiçek, "Kentin dörtte üçünün bir an önce yenilenmeye ihtiyacı var.  İzmir  gecekondu ve plansızlığın en fazla olduğu kent.'Eskiyi yık, yerine yenisini yap' mantığıyla kentsel dönüşüm gerçekleştirmeye çalışıyoruz ki bununla bir yere varmak mümkün değil. Geleceğe yönelik planlı bir ilerleme yok. Kentsel dönüşümde ciddi atılım olduğu takdirde, şirket olarak biz de üstümüze düşen sorumluluğu almaktan çekinmeyiz" diye konuştu.



Hürriyet Ege 


Geri Dön