26 / 04 / 2024

İzmir'deki kıyı tasarım çalışmaları ne durumda?

İzmir'deki kıyı tasarım çalışmaları ne durumda?

Kıyı tasarım çalışması yapılırken, denizle kent arasına demirden set çekildiğini ve projenin aylardır ilerlemediğini söyleyen Doğan, "Başkan Kocaoğlu ve bürokratları başarısızlıkta sınır tanımıyor"dedi



İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki kıyı tasarım çalışmalarında aylardır bir arpa boyu yol alınamadığını ifade ederek, "İzmirlileri kıyı ile buluşturacağız dediniz, vatandaşı sahile küstürdünüz" diyerek Başkan Aziz Kocaoğlu'na tepki gösterdi. Kocaoğlu'nun, Pasaport'taki kıyı tasarım çalışmalarına ilişkin "Pasaport'ta duvara tosladık" şeklindeki sözlerini hatırlatan Doğan, "Sayın Kocaoğlu ve başarısızlıkta sınır tanımayan ekibi bir kez daha duvara tosladı. Vur patlasın çal oynasın işlerle vatandaşları uyutan, reklamlarla İzmirlileri adeta kandıran belediye yönetimi Pasaport'un ardından Göztepe'de de aynı şekilde bozguna uğradı. Türkiye'ye örnek olması gereken üçüncü büyük kentimiz İzmir, belediyenin bu iş bilmez tutumu nedeniyle 40 kilometreyi aşan sahil şeridini bir türlü istenen seviyeye getiremezken, üstüne bir de demir panolarla denize set çekmiştir" dedi. 


ÇİN SEDDİ Mİ YAPILIYOR 

Doğan, yerel muhalefet olarak Kocaoğlu'nun yanlışlarını ve belediyenin hatalı uygulamalarını dil getirmekten yorulduklarını söyleyerek, şöyle devam etti: "Vatandaşlarımız her yeri levhalarla kapatılan güzelim kıyılarımızdan faydalanamıyor. Buradaki proje dört ay geçmesine karşın neden hala ilerlemiyor? 1 yılda tamamlanacak projeye dört aydır başlanamadı, belediye nerede? Kalan 8 ayda bu projeyi tamamlayabilecek misiniz? Yoksa bu yaz mevsimini de İzmirlilere zehir mi edeceksiniz? Madem iş yapmayacaksınız, neden kıyı şeridini dev panolarla kapattınız, neden kamuya ait alanları işgal ettiniz? Sahilde çivi dahi çakılmıyor, yoksa bu proje de lafta mı kaldı? Göztepe'de kıyı tasarımı mı yapacaksınız, yoksa Çin Seddi mi inşa edeceksiniz? Teknik incelemeler için sık sık Almanya ve Çin gezilerine giden bürokratlarınız Berlin Duvarı ve Çin Seddi'ni mi beğenip İzmir'e layık gördüler?" Kamu kaynaklarının boşa harcandığını aktaran Doğan, sahilde yürütülen söz konusu çalışmaların göz boyamadan ibaret olduğunu savunarak şunları söyledi: "Bir de pişkince bütün sahili kaplayan bu levhaları reklamlarla donattınız. İzmir'i bisiklet kenti yapacağız dediniz, çalışmalar nedeniyle bisikleti istasyonlarını, bisiklet yollarını kapattınız. İzmirliler bu eziyeti çekmek zorunda mı? Seçimlerden önce 'İzmirliyiz yaparız' dediniz, zamdan başka bir şey yaptığınızı göremedik. Cicipark için de çok cici olacak dediniz, boya badanadan başka bir şey göremedik. İzmirlinin parasını bir kez daha çöpe mi atacaksınız? Anlaşılan o ki, İzmir'de slogan belediyeciliği ile günü kurtarmayı alışkanlık edindiniz. Lütfen artık İzmirlilere hayal satmaktan, boya-badana ve tadilat işleriyle halkımızı kandırmaktan vazgeçin. İzmirliler sizden bu kentin kangreni haline gelen sorunları çözmenizi ve ciddi projeler üretmenizi bekliyor." 


Sabah Egeli


Geri Dön