24 / 04 / 2024

İzmir'deki metro ağının genişlemesi lazım!

İzmir'deki metro ağının genişlemesi lazım!

AK Parti İzmir Milletvekili Cemil Şeboy, Milliyet EGE'ye önemli açıklamalarda bulundu. Ulaşımda sorunlar olduğunu belirten Şeboy, "Metro ağının genişlemesi lazım" dedi.



AK Parti  İzmir  Milletvekili Cemil Şeboy, Milliyet EGE'ye önemli açıklamalarda bulundu. Ulaşımda sorunlar olduğunu belirten Cemil Şeboy, "Metro ağının genişlemesi lazım" dedi.


Tüpgeçit, metro ve kentsel dönüşüm projelerinin takipçisi olacağını belirten Şeboy, Alsancak ve Bostanlı'da oturanların HDP'ye oy vermesini içine sindiremediğini vurguladı.


AK Parti İzmir Milletvekili Cemil Şeboy, milletvekili olarak ilk mülakatını Milliyet EGE'ye verdi. Şeboy, İzmir için üç büyük hayali olduğunu, onların hayata geçmesi için çalışacağını söyledi. Şeboy, sorularımıza şu yanıtları verdi: 



Milletvekili Cemil Şeboy, bundan sonra İzmir'e nasıl bakacak? 


Belediye başkanlığım döneminde nasıl hareket ettiysem, milletvekilliğimde de öyle hareket edeceğim. Türkiye için, İzmir için doğru şey ne ise onu yapacağım. Ben her şeyden önce İzmir milletvekiliyim. İzmir'in çıkarlarını hep ön planda tutacağım. İzmir'in yapısı ve ihtiyaçlarını biliyorum. İnsanlarını tanıyoruz. Onlar da beni tanıyorlar ve kendilerinden biri olarak görüyorlar. Bu yüzden her partiden oy aldım. Dolayısıyla herkese hizmet edeceğiz. Daha önce de söyledim. A partisinden olur, B partisinden ohır. Eğer İzmir için bir proje varsa, onu destekler, kol kola girer, birlikte hareket ederiz. 


'İki yaka birleşmeli' 


İzmir'de öncelikle yapmak istediğiniz ne gibi hizmetler var? 


Birincisi, Karşıyaka'ya köprünün yapılması şart. Bir kısmı tüpgeçit, bir kısmı açıkta. Bu proje İzmir için çok önemli, izmir'in iki yakası küs. Yani kopukluk var. O bölge Eoça, bu taraf Çeşme'ye gidiyor. Neden? 

Körfez'i dolaşmak zorunda da ondan. O köprü olsa, bütünlük sağlanacak. Köprü, trafiği de hafifletecek. Aziz Bey'in 20 metre derinlik kuralı var. Bu projeyi hazırlayan, 20 metre derinlik gerektiğini biliyordur elbette. 



Ulaşımda sorunlar olduğunu belirten Cemil Şeboy, "Metro ağının genişlemesi lazım" dedi.


İkincisi, bu kentin çok acil olarak kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Belki yasalarla ilgili bazı eksiklikler vardır. Dana pratik yasa olması gerekir. Bundan 10 yıl önce vermiş olduğum "kent yenileme plan notu" vardı. Buca Belediyesi Meclisi'nden geçmiş, Büyükşehir'e takılmıştı. Keşke kabul görseydi. Çok basit. Bir parsel büyüklüğü getiriyorum. 

Taban alanı çok düşük tutuyorum, yukarıya doğru serbestlik veriyorum. Yani kat yüksekliğine mümkün olduğunda izin veriyorum. Böylece arsa kazanılacak. Yani 1000 metrekarelik alanın 300 metrekaresine yapı kondurulacak, 700 metrekaresi yol ve yeşil alan olarak kalacak. 


65 kilometre yeter 


İzmir'in başka neye ihtiyacı var? 

Üçüncüsü, bu kente metro lazım. İstediğiniz kadar yolları genişletin, köprüler, tüpgeçitler yapın. Belli bir müddet sonra araç ve nüfus artması nedeniyle bunlar yetersiz kalacak. Bütün dünyada çözüm metro. Metro ağımn genişlemesi lazım. 65 kilometrelik metro bizim sorunumuzu çözer. Ulaştırma Bakanlığı'nm apabileceği bir iş bu. Metroyu enlin her köşesine götürmemiz lazım. Mesela İzmir metrosu, Halkapmar'dan sonra Bornova'ya doğru zayıf hizmet veriyor. 

Oysa hat Alsancak Garı'ndan dolaşsaydı, Adliye'ye uğrasaydı, daha verimli olurdu. Üçyol'dan Buca'ya metro uzantısı mutlaka olmalıydı. Sadece AK Parti milletvekilleri değil, tüm partilerin İzmir milletvekileri bu konuda bir araya gelmeli, bu konuda ortak hareket etmeli. Hepimiz bu projelerin peşine düşmeliyiz. 


'Damdan düşeni ben anlarım' 


 Daha önce 'Aziz Kocaoğlu ile gerekirse kapı kapı dolaşır, sorunları çözeriz' demiştiniz. Bu sözünüz hâlâ geçerli mi? 


Her vatandaş gibi ben de izmir Körfezi'ndeki kokudan rahatsız oluyorum. 

Aziz Bey'in Körfez'le ilgili beklediği onayı takip edeceğim. Hükümetin kurulmasını bekliyoruz. Ancak görevine devam eden bir hükümet var. Belediye başkanlığı yaptım, bilirim. 

Damdan düşenin halini damdan düşen anlar. Bu nedenle Aziz Bey'in sıkıntısını çok iyi anlıyorum. 


'HDP'ye giden oylar utançtır' 


7 Haziran seçimlerdeki oy dağılımını nasıl değerlendiriyorsunuz? 


HDP'nin barajı aşması ile beraber dengeler bozuldu. 

MHP, vekil sayısını artırdı. 

Oylar uzaydan gitmedi, bizim içimizden çekildi. Alsancak'ta, Bostanlı'da oturanların HDP'ye oy vermelerini kabul edemiyorum. Boş atsalardı makbul insan olurlardı. Bugün 30 bin Mehmetçik'in öldüğü o partinin mensuplarına oy vermelerini kabul edemiyorum. 


Geri Dön